Kuva: AOP

Ozzy Osbourne nousi ensimmäistä kertaa albumilistan kärkeen Yhdysvalloissa

21.09.2022 13:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Patient Number 9 -niminen albumi myi avausviikollaan 52 500 kappaletta.

Legendaarisen Ozzy Osbournen, 73, uusi sooloalbumi Patient Number 9 julkaistiin syyskuun alussa. Albumilla vierailevat muun muassa Zakk WyldeJeff Beck, Tony Iommi sekä Eric Clapton.

Osbourne on saanut albumin tiimoilta iloisia uutisia, sillä se on noussut Yhdysvalloissa Billboardin albumilistan kärkipaikalle. Kyseessä on Osbournen ensimmäinen soolouran kärkisija.

Patient Number 9 myi avausviikollaan 52 500 kappaletta. NIistä 16 500 vinyylinä, 27 500 cd:nä sekä 500 kasettina. Digitaalisia ostoja albumista tehtiin noin 8000. 

Osbourne on aikasemmin saanut kuusi levyään top 10 -listalle. Ordinary Man oli vuonna 2020 sijalla kaksi, Scream vuonna 2010 sijalla 4, Black Rain (2007) sijalla 3, Down To Earth (2001) sijalla neljä, Ozzmosis (1995) sijalla 4 ja No More Tears nousi vuonna 1991 seitsemänneksi. 

Kyseisellä listalla katsotaan ainoastaan albumeiden myyntilukuja eikä siihen lasketa striimaustoistokertoja. 

Osbourne on kärsinyt terveysongelmista jo hetken aikaa. Osbourne sairastaa Parkinsonin tautia, ja sen lisäksi hän kävi läpi merkittävän leikkauksen kesäkuussa.

Osbourne on toipumassa leikkauksestaan ja mies toivookin, että pääsee pian takaisin kiertueelle ja lavalle fanien eteen.

- Toivon todellakin, että voin jossain vaiheessa niin hyvin, että pääsen kiertueelle. Kun olen saanut uuden albumin promootiot tehtyä, treenaan kovasti ja yritän saada itseni taas jaloilleni, Osbourne kertoi The Klinger Show -ohjelman haastattelussa.

Lue myös: Nikki Sixx ei pitänyt Ozzy Osbournen ex-basistin kommenteista - muusikko pyysi anteeksi

Lue myös: Terveysongelmista kärsivä Ozzy Osbourne kaipaa kiertueelle - "Minun on päästävä takaisin lavalle"

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat