Kuva: Mikko Räsänen

IL: Marko Hietala muistelee Tarja Turusen kanssa tehtyä duettoa: "Kosteasilmäistä touhua"

05.10.2022 09:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Vuonna 2017 Raskasta joulua -konsertissa koettiin hyvin ainutlaatuinen hetki. Hietala nimittäin esiintyi yhdessä Tarja Turusen kanssa.

Liki kaksikymmentä kertaa järjestetty Raskasta Joulua -kiertue vierailee tänä vuonna kaikkiaan 22 paikkakunnalla. Suomen suosituimman joulukiertueen konsertit järjestetään pääosin jäähalleissa, areenoilla ja isoissa saleissa. Raskasta Joulua -yhtyeen kanssa Suomea kiertää 12 metallimusiikin taitavaa tulkitsijaa.

Yksi kiertueen tähdistä on Nightwishissa lähes 20 vuotta soittanut ja laulanut Marko Hietala, 56. Hietala kertoo Iltalehden haastattelussa, että Raskasta joulua -kokoonpanossa on hieno yhteishenki. Tietenkin välillä myös höyryjä päästellään tutussa ympäristössä.

- Onhan sekin sellainen joukko, että välillä on räiskynyt ja sanainen arkku on auennut yhdeltä sun toiselta. Pitkälti se on päättynyt niin, että joidenkin asioiden pitää antaa olla, toiset asiat sovitaan.

Hietalan yksi läheisimmistä ystävistä, JP Leppäluoto, on myös mukana joulukiertueella. Kaksikkoa yhdistää useampi asia.

- Meillä on samantyyppisiä henkisiä taipumuksia niin hyvässä kuin pahassa. Molemmat olemme toipuneita alkoholisteja ja takana on pimeyttä, mutta myös suuria tekoja ja iloa.

Vuonna 2017 Hämeenlinnan-konsertissa koettiin hyvin ainutlaatuinen hetki. Hietala nimittäin esiintyi yhdessä Tarja Turusen kanssa. .

Hietala muistelee duettoa lämmöllä.

-  Keikan jälkeen juteltiin, miten ikävää on, että kun bisnesmaailmassa tapahtuu ristivetoja, loppupeleissä me menetetään siinä kaveri. Olihan se hieman kosteasilmäistä touhua, kun puhuttiin. Meidän välillä ei ole mitään kahnausta.

Turunen sai potkut Nightwishista vuonna 2005 ja on sen jälkeen tehnyt menestyksekästä soolouraa. Hietala jätti Nightwishin vuoden 2021 alussa.

Näet kaikki Raskasta joulua -keikkapäivämäärät täältä.

Tarja Turunen lauloi Nightwishissa vuoteen 2005 asti. (kuva: AOP)

Lue myös: Raskasta joulua -solistit selvillä - mukana muun muassa Marko Hietala ja Elize Ryd

Lue myös: Marko Hietalan lähtö meinasi päättää Nightwishin uran: "Meni useampi päivä sumussa"

Lähde ja koko haastattelu: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat