Kuva: Jaakko Manninen

Raskasta joulua -kokoonpano julkaisi uutta musiikkia - albumi omistettu edesmenneelle Kimmo Blomille

18.11.2022 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

- Uusien biisien kanssa tuntuu, että saamme materiaaliin enemmän meitä itseämme ja omaa saundiamme, Erkka Korhonen toteaa.

Kitaristi Erkka Korhosen luotsaama musiikkiprojekti Raskasta Joulua on luonut jouluista tunnelmaa suomalaisille jo lähes 20 vuoden ajan levyjen sekä konserttien muodossa.

Raskaammin sovitetuista jouluklassikoista tunnettujen rock- ja metallisolistien esittäminä koostuva projekti on kasvanut maamme suosituimmaksi joulukiertueeksi sekä julkaissut seitsemän albumia. Vuoden 2013 Raskasta Joulua on myynyt peräti triplaplatinaa.

- Iso kysymys on aina se, että löytyykö jostain biisejä mitä levyttää, vai kierrätetäänkö taas vanhoja uudestaan. Ilokseni voin todeta, että löysimme tälle levylle upean nipun biisejä, jotka ovat kaikki meille uusia. Uusien biisien kanssa tuntuu, että saamme materiaaliin enemmän meitä itseämme ja omaa saundiamme, Erkka Korhonen toteaa.

Tänään julkaistaan kauan odotettu ja toivottu uusi albumi Viides adventti, jolla kuullaan solisteina Marko Hietala, Tony Kakko, Noora Louhimo, Elize Ryd, Tommy Karevik, Ilja Jalkanen, Antti Railio, J-P Leppäluoto, Pekka Heino, Tuple Salmela, Antony Parviainen sekä Ville Tuomi. Albumi on omistettu Raskasta Joulua -projektissa isosti vaikuttaneen, edesmenneen Kimmo Blomin muistolle.

- Queensrÿchen Silent Lucidity on biisi, jonka olen halunnut toteuttaa jollain tapaa Raskaan Joulun kanssa jo useamman vuoden ajan. Ajattelin ensin tekstimaailmaksi talvifantasiaa, mutta ystävämme ja laulajamme Kimmo Blomin elokuinen poismeno muutti näkemykseni tekstimaailmasta. Halusin ottaa tekstissä huomioon Kimmon, säilyttäen talvisen tunnelman. Kaisa Korhonen onnistui sanoituksessaan upeasti. Levyltä löytyvä käännöskappale Kehtolaulu on muistobiisimme Kimmolle, jolle Queensrÿche oli tärkeä yhtye. Biisissä kuullaan myös Kimmon puhetta hänen viimeiseksi jääneestä haastattelustaan, joka tehtiin vain kymmenen päivää ennen hänen kuolemaansa. Myös viimevuotinen julkaisumme Stars on mukana albumilla, sillä se on Kimmon viimeiseksi jäänyt lauluraita kanssamme, Korhonen kertoo.

Kappalelista ja esittäjät:

Gaudete!

Rakkain lahjoistani - Antti Railio

Avaruus - Noora Louhimo

Kaksi kynttilää - Marko Hietala

Jouluun uskotaan - Pekka Heino

Hiljaisuus - Tony Kakko

Vinter - Elise Ryd - Tommy Karevik

Kyllä pukki tietää - J-P Leppäluoto & Ilja Jalkanen

Stars - Kaikki (Myös Kimmo Blom)

Kehtolaulu - Kaikki

Kuuntele koskettava Kehtolaulu alta tai suoraan YouTubesta. 

Raskasta Joulua -kiertuetta tänä vuonna järjestävä RH Entertainment Oy on 10.11.2022 hakeutunut konkurssiin. Asiasta uutisointi on ymmärrettävästi aiheuttanut epätietoisuutta konserttien toteutumisen suhteen.

Tällä hetkellä konsertit Kokkolassa 18.11., Vaasassa 19.11. ja Seinäjoella 25.11. ovat varmistuneet tapahtuvaksi alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti.

Raskasta Joulua -yhtye sekä sitä edustava ohjelmatoimisto Master Events selvittävät parhaillaan tilannetta ja yrittävät löytää kaikin keinoin ratkaisua, jossa loppujakaan konsertteja ei jouduttaisi perumaan

Lue myös: Raskasta joulua -solistit selvillä - mukana muun muassa Marko Hietala ja Elize Ryd

Lue myös: Raskasta joulua -kokoonpano muistelee edesmennyttä Kimmo Blomia

Kilpailut

Uusimmat