Kuva: Julius Konttinen

Etta haluaa tehdä historiaa seuraavassa Emma Gaalassa - voitto yhdessä kategoriassa olisi merkittävä

14.12.2022 11:15 - Iiro Myllymäki

Rap-artisti sai neljä ehdokkuutta seuraavaan Emma Gaalaan.

Voit kuunnella Etan koko haastattelun alta tai Podplaysta.

Räppäri Etta, 25, sai tulevaan Emma Gaalaan hienot neljä ehdokkuutta. Nainen on ehdolla vuoden artistin, vuoden albumin ja vuoden rap / r&b:n kategorioissa sekä yleisöäänestyksessä. Etta kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että erityisesti rap / r&b -kategorian voitto kiinnostaisi.

- Kun naisena on tässä miesvaltaisessa geimissä, se tuntuisi ekstrahyvältä, Etta sanoo Emma-ehdokkuuksien julkistamistilaisuudessa.

Nainen alkaa pohtia, olisiko kyseessä peräti ensimmäinen kerta, kun nainen voittaisi kyseisessä kategoriassa. Haastattelutilannetta seuraava Etan edustaja vahvistaa sivummalta, että näin todella olisi.

- Olisihan se ihan mukava tehdä historiaa, Etta sanoo ja naurahtaa.

Emma Gaalassa on ollut useampia erinimisiä rap-kategorioita 2000-luvun saatossa, mutta kukaan naispuolinen sooloartisti ei ole ollut näissä kategorioissa voitokas. Vuosina 2001 ja 2002 Kwan-yhtye on voittanut gaalan hiphop-kategorioita, ja yhtyeeseen kuului yksi naispuolinen jäsen Mariko Pajalahti.

Vuosi 2022 on ollut artistille menestyksekäs. Hän julkaisi Tykkäät kummiski -nimisen albumin elokuussa, ja albumi nousi virallisen listan ykköseksi. Samalla Etta teki historiaa olemalla ensimmäinen naispuolinen suomiräppäri, joka on saanut albuminsa listaykköseksi.

- Kyllä saa itseään taputtaa olkapäälle, että jotain on tehnyt oikein, Etta kommentoi saavutustaan.

Vuoteen on mahtunut myös aiemmin keväällä julkaistu Ei bändäreit -EP, jonka Etta teki yhdessä Pihlajan kanssa. EP:n Bändäri-kappale oli Suomen Spotifyn tämän vuoden kymmenenneksi kuunnelluin kappale. Kiireisessä vuodessa onkin ollut Etalle monia kohokohtia.

- Olen ollut aktiivisimmillani tänä vuonna. Ehkä ekaa kertaa huomaa, että on vähän poikki. Pihlajan kanssa oli hieno proggis, ja Bändäristä tuli huikea menestys. Levykin tuli, ja olen päässyt tekemään ihania yhteistöitä, Etta kertaa vuotensa kohokohtia.

Etan koko haastattelun pääsee kuuntelemaan artikkelin alusta tai Podplaysta. Haastattelussa Etta kertoo myös muun muassa, miten hän suhtautuu TikTokiin artistina.

Lue myös: Etta teki uudella albumillaan historiaa: "Tästä se kaikki vasta alkaa"

Lue myös: Etta joutuu naisräppärinä edelleen todistelemaan itseään - "Välillä tekisi mieli heittää puhelin seinään"

Kilpailut

Uusimmat