Kuva: Iiro Myllymäki

Ushma Olava muistelee Gimmelin viimeisen keikan saamaa käännettä - paikalle pamahti yllättävä porukka

19.12.2022 16:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Popstars-ohjelmassa muodostettu Gimmel paketoi uransa viimeisellä keikallaan syksyllä 2004. Ushma Olava liikuttui keikan saamasta yllättävästä käänteestä.

Näyttelijä ja Gimmel-yhtyeestäkin muistettava Ushma Olava (o.s. Karnani), 41, on muistellut kokemustaan tyttöbändissä Voice.fi:n haastattelussa. Olava kertoo haastattelussa muun muassa Gimmelin aivan viimeisestä keikasta, joka sai naisen osalta yllättävän käänteen. Koko haastattelun voi kuunnella alta tai Podplaysta.

Gimmel perustettiin vuonna 2002 Popstars-tosi-tv-ohjelmassa. Yhtyeessä olivat Olavan lisäksi Susanna Berg (o.s. Korvala) ja Jenni Vartiainen. Yhtye saavutti valtavan nousukiidon, ja esikoislevy Lentoon oli kyseisen vuoden myydyin albumi Suomessa. Bändin tarina jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä Susanna Berg halusi lopettaa. Julkinen ammatti ei ollut hänelle mieluisa, vaan hän halusi elämältään jotain muuta.

Olava oli lopulta ainoa Gimmelin jäsen, joka ei olisi halunnut laittaa pillejä vielä pussiin. Hän oli pitkään hyvin surullinen lopettamispäätöksestä, mutta onneksi hänellä oli myös jotain uutta, mitä odottaa. Hän pääsi vuonna 2004 opiskelemaan näyttelijäntyötä Teatterikorkeakouluun. Hetken aikaa opintojen alkuvaiheet ja Gimmelin loppuvaiheet limittyivät toisiinsa.

Gimmelin viimeinen keikka nähtiin Espoossa Tapiola Garden -hotellissa 16. lokakuuta 2004. Olava koki keikan aikana todellisen yllätyksen. Samalle päivälle osuivat Teatterikorkeakoulun uusien opiskelijoiden fuksiaiset, ja Olavan kurssitoverit päättivät yllättää hänet saapumalla paikalle kesken keikan.

- Kurssini oli niin ihana, että he tulivat kuuntelemaan sen keikan. Olin jo löytänyt uuden perheen heistä. Gimmelin lopettamisesta tulleen surun tilalle tuli uuden alku ja uudet ystävät. Se pelasti minut masennukselta, joka siinä vähän kolkutteli. En puhu varmaan mistään oikeasta masennuksesta, mutta olin ollut tosi surullinen pitkään, Olava sanoo.

Gimmel esiintymässä viimeisellä keikallaan (kuva: AOP / Mari Lahti)

Hänelle merkitsi paljon, että hänen kurssikaverinsa tulivat katsomaan keikkaa.

- Olin hirveän liikuttunut siitä, Olava muistelee.

Olavan muistikuvat viimeisestä Gimmel-keikasta ovat positiivisia.

- Keikka meni hienosti ja melkoisessa hurmoksessa. Aika rutiinillahan niitä siinä vaiheessa tuli tehtyä, mutta fiilis oli katossa niin meillä kuin yleisössäkin, Olava kuvailee.

Nainen muistelee, että koko intensiivisen Gimmel-uran viimeistelleen keikan jälkeen oli tyhjä olo. Yhtye tosin heitti pienimuotoisen salakeikan vuonna 2013, kun he pitivät ”10-vuotisluokkakokouksen”. Juhliin oli kutsuttu kaikki, joiden kanssa Gimmel työskenteli aikanaan ja juhlien osana kolmikko veti kolmen biisin akustisen setin.

Ushma Olava on näytellyt muun muassa televisiossa ja improvisaatioteatterissa. (kuva: Iiro Myllymäki)

Opintojensa jälkeen Ushma Olava on luonut uraa näyttelijänä. Hänet on nähty muun muassa tv-sarjoissa Aikuiset, Konttori ja Rakkaat lapset. Seuraavaksi hänet nähdään yhtenä näyttelijänä Putouksen tulevalla kaudella.

Ushma Olavan koko haastattelun voi kuunnella artikkelin alusta tai Podplaysta. Haastattelussa Olava muistelee Popstarsin ja Gimmelin aikoja ja kertoo muun muassa, miltä suosion lasku tuntui ja mistä Gimmel sai erityisesti kritiikkiä.

Lue myös: Nimmareita uimahallin suihkussa ja valtavia fanilaumoja - Gimmel teki Ushma Olavasta poptähden, mutta taru loppui surullisesti

Lue myös: Muistatko Gimmelin Susannan? Julkisuudesta kadonnut nainen paljastaa, mitä tekee nyt ja miksi Suski-lempinimi harmitti häntä

Voice,fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat