Kuva: Handout / Wöyh!

Wöyh!-yhtyeen kiertue oli menestys - "Olemme äärettömän kiitollisia"

31.01.2023 21:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Wöyh! on Antti ja Jussi Hyyrysen kokoonpano, joka julkaisi vuoden alussa uuden albumin.

Progressivisen rockin kokoonpano Wöyh! päätti lauantaina Tähti-albuminsa kiertueen loppuunmyytyyn keikkaan Tampereen Olympiassa. Kiertueen nimi W5 viittaa yhtyeen uuden studiolevyn Tähti järjestysnumeroon. Uutuuslevy julkaistiin tammikuun alussa ja se nousi ilmestymisensä jälkeen fyysisen albumilistan sijalle 2. Levyn vinyyliversio julkaistaan 17.helmikuuta.

Wöyh! esiintyi kaikkiaan yhdeksällä paikkakunnalla, joista keikat Oulun 45 Specialissa, Lappeenrannan Nuijamiehessä, Tampereen Olympiassa sekä legendaarisella Tavastialla Helsingissä olivat loppuunmyytyjä.

(kuva: Arttu Kokkonen)

Yhtyeen nokkamies ja kitaristi Jussi Hyyrynen, kuten koko yhtye, on kiertueesta ja levyn suosiosta enemmän kuin iloinen ja kiitollinen.

- Olemme äärettömän kiitollisia positiivisesta palautteesta levyn ja keikkojen suhteen. Kiertueen yhdeksästä keikasta neljä oli loppuunmyytyjä, oli huippua esiintyä ympäri Suomea. Ja aivan mahtavaa, että kesäfestareilla mennään uudelleen wöyhötyksen ytimeen eli nähdään siellä!

Wöyh!in tunnettu tarinallinen linja jatkuu viidennellä albumilla, kuten myös yhtyeen progressiivinen musiikkityyli, mutta tällä kertaa astetta terävöityneenä. Albumin julkaisee Kaskelotti Records ja se julkaistaan digitaalisesti, cd-levynä sekä vinyylinä.

Antti ja Jussi Hyyrysen kirjoittamat biisit perustuvat Antin riffipainotteisiin sävellyksiin, joiden tarinat kertovat Wöyh!iin oleellisesti liittyvästä avaruustematiikasta. Wöyh!in maailmaa eivät sido perinteiset luonnonlait eivätkä olemisen konventiot ja Wöyh!-hahmot kohtaavatkin matkoillaan yllätyksiä: onhan levyn kertoma matkakin pitkä. Matka alkaa avaruudesta, josta siirrytään sujuvasti Telluksen kaltaiselle Wöyh!-planeetalle seikkailemaan. Tämä kuuluu biiseissäkin: hurjempaan suuntaan on aiemmasta menty, mutta vastapainona mukana on myös akustisia suvantokohtia.

Lue myös: Antti ja Jussi Hyyrysen Wöyh!-yhtye julkaisee albumin - kiertue alkaa tammikuussa

Kilpailut

Uusimmat