Kuva: Kiril Juha Kainulainen

Blind Channel kertoo, kuinka uutuuskappale syntyi - "Vaikutteet vähintäänkin omalaatuiset"

24.02.2023 11:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Flatline-niminen single on nyt julkaistu.

Blind Channel julkaisi tänään perjantaina 24. helmikuuta uuden Flatline-biisin, jota se on työstänyt Yhdysvalloissa ja Suomessa.

Kappale on tehty yhteistyössä maineikkaan kansainvälisen kirjoittajaduon Blynen kanssa, joka on ollut kirjoittamassa biisejä muun muassa David Guettalle ja Robin Schulzille

- Näin alkaa meidän uran seuraava luku. Flatline on Blind Channel steroideilla. Vangitsimme viime vuoden 130 keikan energian yhteen nippuun ja heitimme sen Berliinin kovimpiin maanalaisiin reiveihin punaisten hehkuvalojen ja hienkatkuisen aamuyön tuntien keskelle. Biisi on yksi meidän raskaimmista tekeleistä koskaan, joten lähtökohdat ja vaikutteet kappaleelle ovat vähintäänkin omalaatuiset. Mikäli ylä- ja alamäet puuduttavat, tästä biisistä voi olla apua, yhtye kommentoi.

Biisinkirjoittajakollega Blyne kommentoi yhteistyötä yhtyeen kanssa:

- Tulimme Helsinkiin emmekä oikein tienneet mitä odottaa. Työskentelemme yleensä täysin eri genreissä, emmekä olleet aiemmin tehneet duunia kokonaisen bändin kanssa. Ensimmäisestä päivästä lähtien kaikki oli kuitenkin todella helppoa ja oli hauskaa viettää studiossa yhdessä aikaa. Toimme biisiin mukaan pari fiilistä, jotka tulivat enemmän konemusiikin puolelta. Kaverit allekirjoittivat ne, ja muuttivat omaksi äänimaailmakseen. Tuntuu, että loimme tällä tavalla todella ainutlaatuisen tunnelman.

Blind Channel valmistautuu kohta starttaavaan maailmankiertueeseensa. Aluksi se suuntaa maaliskuussa omille keikoille Skandinaviaan ja sieltä Eurooppaan yhdessä I Prevail -yhtyeen kanssa jatkaen matkaansa huhtikuussa Electric Callboyn kanssa. Toukokuun kuusikko viettää laajalti Jenkeissä kiertäen yhdessä Lacuna Coilin matkassa.

Voit kuunnella Flatlinen esimerkiksi Spotifyn kautta. Musiikkivideo julkaistaan kello 19.00.

Vuonna 2021 Euroviisut toivat Blind Channelille rutkasti uutta yleisöä. Bändi sijoittui Dark Side -kappaleellaan kilpailussa hienosti kuudenneksi, mikä on Suomelle osallistujamäärään suhteutettuna kaikkien aikojen toiseksi paras euroviisutulos.

Viime heinäkuussa julkaistu Lifestyles of Sick & Dangerous -albumi nousi Suomessa listaykköseksi ja Saksassakin albumilistan sijalle 15.

Lue myös: Pekka Pouta vieraili Blind Channelin takahuoneessa - ennusti bändin tulevaisuuden

Kilpailut

Uusimmat