Kuva: AOP

UMK:n viittomakielinen selostus herätti ihastusta - mutta odotapa, kun näet saksalaispopparin ronskin biisin viitottuna

07.03.2023 22:15 - Iiro Myllymäki

Kim Petrasin keikalla nähtiin viittomakielen tulkki, joka monen mielestä varasti show'n illan pääesiintyjältä.

Tänä vuonna Uuden musiikin kilpailu selostettiin myös viittomakielellä, ja Miguel Peltomaan viittomakieliset UMK-videot herättivät ihastusta jo ennen UMK-finaalia. Esimerkiksi voittoon yltäneestä Käärijän Cha Cha Cha -kappaleesta tehdystä videosta tuli hitti sosiaalisessa mediassa.

Nyt viittomakielinen tulkinta eräästä toisesta popbiisistä on noussut otsikoihin maailmalla. Saksalainen poptähti Kim Petras, 30, esiintyi keikalla Australian Sydneyssä Pride-tapahtumassa. Muun muassa Metro kirjoittaa, että australialaisen viittomakielen tulkki Marc Ethan viittoi keikan kappaleet, ja ronskien sanoitusten viittominen on herättänyt hilpeyttä netissä.

Sosiaalisessa mediassa kiertää esimerkiksi video, jossa Ethan nähdään heijastettuna keikan isolle videonäytölle, kun hän tulkitsee Petrasin Throat Goat -kappaleen viittomakielellä. Ronski kappale kertoo varsin suorasukaisesti suuseksin antamisesta, ja tämä on selvästi nähtävissä viittomakielisestä tulkinnasta. Videopätkää on jaettu innolla muun muassa Twitterissä.

Jos upotus ei näy, näet julkaisun täältä.

Samalta keikalta on jaettu myös esimerkiksi Coconuts-kappaleen esitystä. Kookkaista rinnoista kertova kappale kääntyy hilpeäksi viittomakielellä, ainakin Ethanin esittämänä.

Jos upotus ei näy, näet julkaisun täältä.

Somekommenteissa viittomakielen tulkkia on suorastaan ylistetty.

”Hän todella antoi kaikkensa!”

”Viittomakielen tulkit esiintyvät aina paremmin kuin itse artistit.”

”Ikonista.”

Kim Petras on saksalainen popartisti, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa suomalaisen Alman kanssa. Kaksikko esiintyy yhdessä How It’s Done -kappaleella, joka on julkaistu Charlie’s Angels -elokuvan soundtrackilla. Kim Petras esiintyy yhdessä Sam Smithin kanssa Unholy-megahitillä, joka nousi hiljattain Billboardin listaykköseksi ja voitti Grammy-palkinnon parhaasta popduon tai -ryhmän kappaleesta.

Lue myös: Käärijän UMK-hittibiisi käännettiin viittomakielelle - video kerää huimaa suosiota somessa

Lue myös: Signmark muistuttaa Suomessakin tapahtuneesta kuurojen rajusta syrjinnästä: 'Tarinat ovat totta'

Lähteet: Metro, NME

Kilpailut

Uusimmat