Kuva: Chloe Hashemi / EBU

Cha cha cha nousi ensimmäisenä suomenkielisenä biisinä Spotifyn Top 200 -listalle

15.05.2023 09:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Yksikään suomenkielinen biisi ei ole pystynyt samaan.

Vaikka viisuvoitto jäi lauantaina täpärästi, on Käärijä silti selvästi lunastanut paikkansa yleisön sydämissä ja korvissa.

Käärijä on noussut Spotifyn koko maailman kuunnelluimpien 200 kappaleen listalle. Tällä hetkellä Cha cha cha on listan sijalla 151. Sijoitus on erittäin merkittävä, sillä yksikään suomenkielinen kappale ei ole koskaan aiemmin yltänyt edes koko listalle.

Lisäksi Cha cha cha on Spotifyn Viral top 50 -listan sijalla yksi eli se on kansainvälisesti Spotifyn viraalein kappale. Viraali tarkoittaa esimerkiksi sitä, kuinka paljon kappaletta jaetaan sosiaalisessa mediassa ja miten se lähtee leviämään. Se ei siis ole suoraan sama kuin kuunnelluin kappale.

Käärijä tuli Euroviisuissa toiselle sijalle pisteillä 526. Voiton vei Ruotsin Loreen pistein 583. Yleisöäänissä Käärijä sai kuitenkin selvän enemmistön.

Lue myös: Raadit veivät Suomelta euroviisuvoiton, nyt Käärijä kommentoi yleisön raivostuttanutta seikkaa: "Harmittaa totta kai"

Lue myös: Kommentti: Olin paikan päällä, kun Käärijästä tuli lopullisesti euroviisulegenda - areenalla tapahtui jotain täysin poikkeuksellista

Lähteet: Spotify, Chartex

Kilpailut

Uusimmat