Kuva: AOP

Oletko menossa katsomaan Rammsteinia Helsinkiin? Tutustu keikkapäivien ohjeisiin

22.05.2023 15:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Rammstein esiintyy viikonloppuna kahdesti Helsingin Olympiastadionilla.

Saksalainen metalliyhtye Rammstein esiintyy Helsingin Olympiastadionilla tämän viikon lauantaina ja sunnuntaina.

Kumpikin Olympiastadionin konserteista on myyty loppuun, joten Rammsteinin näyttävän show’n pääsee kokemaan yhteensä noin 80 000 katsojaa.

Rammstein perustettiin 1990-luvulla ja se on myynyt maailmanlaajuisesti yli 14 miljoonaa albumia. Yhtyeen tunnettuja kappaleita ovat muun muassa Sonne, DeutschlandIch will ja Du Hast

Jos olet menossa keikoille, voit tutustua alla oleviin ohjeisiin. 

Keikka

La 27.5.2023 ja su 28.5 2023 Olympiastadion, Helsinki 

Portit aukeavat kello 17 stadionille – ravintolat ja tuotemyyntipisteet aukeavat

klo 20 Abélard

Klo 21 Rammstein

Saapuminen viimeistään kahta tuntia ennen pääesiintyjää. Tapahtuma päättyy viimeistään klo 24.00.

Sisäänpääsy

Nimetyt liput - kaikkien samaan tilaukseen kuuluvien saavuttava yhdessä

Konsertissa on käytössä nimetyt liput: lippuihin tulostuu tilaajan nimi. Mikäli tilauksella on useampia lippuja, kaikkien seurueeseen kuuluvien tulee saapua konserttiin samanaikaisesti yhdessä tilaajan kanssa. Lippujen tilaajan tulee varautua todistamaan henkilöllisyytensä kuvallisella henkilöllisyystodistuksella (passi, ajokortti, henkilökortti) sisäänpääsyn yhteydessä. Lipussa tulee olla sama sukunimi kuin henkilöllisyystodistuksessa.

Lipulla pääsee sisään stadionille vain kerran. Jokaisella konserttiin saapuvalla tulee olla oma lippu iästä huolimatta.

Sisäänkäynneillä suoritetaan turvatarkastus, henkilöllisyyden tarkastaminen ja lipunluenta. Otathan lippusi ja henkilöllisyystodistuksesi valmiiksi esille jo jonotusvaiheessa. Ylimääräiset tavarat voi jättää alueen ulkopuolella sijaitsevaan maksulliseen narikkaan.

Permantolipulla suositellaan saapumaan eteläpäädystä eli Olympiastadionin aukion/Töölönlahden puoleisesta sisäänkäynnistä South entrance. Permantolipun ostaneet saavat rannekkeen sisäänkäynnin yhteydessä porteilla. Ranneke ei oikeuta poistumaan ja palaamaan takaisin stadionille.

Feuerzone-lipulla pääsee sisään vain itäpäädystä eli Talvipuutarhan/Uimastadionin puoleisesta sisäänkäynnistä Marathong Gate. Feuerzone-lipun ostaneet saavat rannekkeen sisäänkäynnin yhteydessä porteilla. Ranneke ei oikeuta poistumaan ja palaamaan takaisin stadionille.

Muiden lippujen ostajille suositellaan eteläpäätyä, Maratonportista ei pääse sisään.

Voit saapua stadionille kaikista muista sisäänkäynneistä paitsi Maratonportista (Marathon Gate). Suosittelemme saapumaan Olympiastadionille eteläisen sisäänkäynnin kautta Olympiastadionin aukiolta, tällä sisäänkäynnillä on suurin jonotusalue.

Saapuminen

Olympiastadion sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Helsingin Töölössä osoitteessa Paavo Nurmen tie 1. Yleisöä kehotetaan varaamaan aikaa ja juhlamieltä sekä saapumaan stadionille julkisilla kulkuneuvoilla tai kävellen.

Saavuthan konserttiin viimeistään 2 tuntia ennen pääesiintyjän arvioitua aloitusaikaa. Portit avataan klo 17 ja samalla aukeavat Olympiastadionin palvelut, joiden tarjonnasta voit nauttia koko illan ajan. Alueelta löytyy ravintolapisteitä, joista voi ostaa ruokaa ja virvokkeita sekä merkkarimyyntiä, josta ehdit napata Rammstein-fanituotteet muistoksi.

Huomioittehan, että saavutte seurueenne kanssa samaan aikaan porteille, seurueessa on oltava mukana lippujen tilaaja, jonka nimi lukee lipussa. Tilaajalla tulee olla kuvallinen henkilöllisyystodistus mukana. Mikäli lipunostaja, jonka nimi on lipuissa ei ole seurueenne mukana, ette pääse sisään tapahtuma-alueelle.

Huomioithan, että Mannerheimintien remontti voi aiheuttaa muutoksia sekä kävelyn, pyöräilyn sekä joukkoliikenteen reitteihin. Kulkureitit opastetaan maastossa mahdollisimman selkeästi.

Stadionille on helppo tulla kevyen liikenteen väyliä pitkin. Helsingin päärautatieasemalta ja Pasilan juna-asemalta on kävellen noin kahden kilometrin matka. Ethän saavu stadionin alueelle pyörällä tai sähköskootterilla, alueelta ei löydy parkkialuetta.

Reitin suunnittelussa auttaa parhaiten HSL:n Reittiopas. Löydät sen netistä tai HSL:n omasta sovelluksesta. On hyvä muistaa, että lähiliikenteen junissa/ratikoissa/metrossa ei ole mahdollista ostaa lippua kulkuneuvosta, vaan se pitää ostaa etukäteen joko lippuautomaatista tai HSL Mobiilisovelluksella.

Tapahtumajärjestäjän puolesta ei ole järjestetty pysäköintiä ja konsertit aiheuttavat erikoisjärjestelyjä liikenteeseen Olympiastadionin ympäristössä. Mikäli saavut Helsinkiin autolla, suosittelemme jättämään auton kauemmas Olympiastadionista ja taittamaan loppumatkan kävellen tai julkisilla.

Tapahtuma-alueen läheisyyteen ei pääse ajamaan autolla eikä sitä voi pysäköidä alueelle. Olympiastadionin aukio ja osa Mäntymäen kentästä on varattu konserttijärjestelyille.

Turvallisuussyistä myös Pohjoinen Stadiontie, Stadionpolku, Hammarskjöldintie ja osa Paavo Nurmen tiestä suljetaan ajoliikenteeltä. Alueella on pysäköintikielto.

Mikäli saatat faneja konserttiin tai haet tapahtuman jälkeen, saatto- ja noutopaikat kannattaa sopia kauemmaksi stadionista. Helsingin alueen pysäköintipaikat löydät Helsingin kaupungin sivuilta.

Jonotus

Porteille saa tulla jonottamaan vasta tapahtumapäivinä klo 13 alkaen. Noudatathan järjestyksenvalvojien ohjeistuksia paikan päällä. Leiriytyminen tai yöpyminen kaupungin puistoissa tai stadionin alueella ei ole sallittua ja sitä valvotaan viranomaisten toimesta.

Narikka

Olympiastadionin eteläpuolen aukiolla sijaitsee maksullinen narikka, jonne voit jättää tavaroita säilytykseen konsertin ajaksi. Narikka maksaa 5€ ja 3€/lisäkäynti ja auki tapahtumapäivänä klo 15-01. Huomioithan, että narikassa ei pääse asioimaan stadionin sisäpuolelta. Otathan siis mukaasi kaikki tarvitsemasi esineet mennessäsi sisään tapahtuma-alueelle.

Turvallisuus

Työskentelemme jatkuvasti järjestääksemme turvallisia ja vastuullisia tapahtumia, jotta Sinä voit nauttia hyvillä mielin lempiartistisi musiikista tai viihde-esityksistä livenä.

Järjestyksenvalvojia on koko konserttialueella ja sen läheisyydessä. Järjestyksenvalvojilla on keltaiset tai oranssit liivit. Voit olla heihin yhteydessä kaikissa ongelmatilanteissa. Edellytämme kaikilta konserttikävijöiltä tapahtumajärjestäjän sekä tapahtumahenkilökunnan ohjeistusten noudattamista ja niitä rikkovat henkilöt tullaan poistamaan tapahtumasta.

Lue myös: Rammstein-solisti Till Lindemann saapuu soolokeikalle Suomeen

Lue myös: Nyt se on varmaa - Rammstein saapuu Suomeen kahdelle jättikeikalle

Kilpailut

Uusimmat