Kuva: AOP / Joni Haavisto

Kotiteollisuus kiertää syksyllä menestyslevynsä tiimoilta

21.06.2023 21:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Helvetistä itään -albumi julkaistiin vuonna 2003.

Lappeenrannan rock-ylpeys Kotiteollisuus ilmoittaa, että se kiertää syksyllä Helvetistä itään -menestysalbuminsa tiimoilta. Kyseessä oli yhtyeen lopullinen läpimurtolevy. 

Kiertue alkaa 6. lokakuuta Ähtäristä ja päättyy 9. joulukuuta Imatralle. Keikkakaupunkeina ovat myös muun muassa Oulu, Helsinki, Turku, Tampere ja Porvoo.

"Kesä mennään jollain seteillä, syksyllä keskitytään Helvetistä itään 20-v. -tunnelmiin. Syksyn aikana saadaan ehkä uuttakin matskua ulos ainakin sinkun muodossa", yhtye kirjoittaa. 

Helvetistä itään julkaistiin vuonna 2003. Se myi Suomessa kymmeniä tuhansia kappaleita ja se palkittiin myös Emma-palkinnolla. Levyltä löytyvät muun muassa kappaleet Minä olen, Helvetistä itään sekä Tämän taivaan alla.

Näet julkaisun ja keikkapäivämäärät alta tai tästä. 

Yhtyeen keulakuva Jouni Hynynen kertoi vuonna 2020 Radio SuomiRockin Artistitunti -ohjelman haastattelussa, että läpimurron jälkeen hänelle alkoi tulla haastattelupyyntöjä myös naistenlehtiin.

- Kun pääsin Emma Gaalasta hotellihuoneeseen, niin Timo Rautiainen lähetti minulle tekstiviestin, että onnea vaan, kohta on Jounikin naistenlehtien kansissa, Hynynen kertoi.

-  Siinä meni muutama vuosi, ennen kuin niin tapahtui, sillä tappelin sitä vastaan. Sitten kun tajusin, että se on ihan sama, olenko musiikkilehden vai naistenlehden kannessa, niin linja löystyi. Nykyään jos pääsee hevoslehdenkin kanteen, niin se on hyvä, rokkari jatkoi.

Lue myös: Kotiteollisuuden läpimurtolevy tuli täysi-ikäiseksi - "Prosessi oli pitkä ja kostea"

Lue myös: Jättiyllätys! Jouni Hynynen nähdään seuraavalla Vain elämää -kaudella, vaikka haukkui ohjelman aiemmin pystyyn

Kilpailut

Uusimmat