Kuva: Vallila Music

The Rasmuksen Emppu Suhonen julkaisee sooloalbumin - "Erityisen paljon tunnetta"

01.08.2023 17:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Levyltä on singleinä julkaistu jo kappaleet Uusia tatuointeja, Tää laulu on sun ja Melissa.

The Rasmuksen riveistä tutuksi tullut Emppu Suhonen julkaisee ensimmäisen sooloalbuminsa 25. elokuuta.

Herätä Helsingin yö -albumi koostuu kokonaan Suhosen sävellyksistä ja sanoituksista. Albumia on Empun kanssa ollut tekemässä Erno Laitinen.

Levyltä on singleinä julkaistu jo kappaleet Uusia tatuointeja, Tää laulu on sun ja Melissa.

- Vaikka olen tehnyt musaa koko elämäni, tähän albumiin latautuu erityisen paljon tunnetta. Herätä Helsingin yö on ensimmäinen levy, jonka julkaisen omalla nimelläni ja omalla äidinkielelläni. Piti kasvaa ihmisenä ja muusikkona, jotta olin valmis tähän. Nyt mulla oli riittävästi tarinoita kerrottavana. Herätä Helsingin yö on levyllinen lauluja mun elämästä, ja niistä asioista, joita ympärilläni näen. Albumin biiseissä kerrotaan eri elämänvaiheista, kohtaamisista, rakkaudesta, luopumisesta ja kasvusta, Emppu kertoo.

Sooloalbumin ja siihen liittyvien keikkojen lisäksi Emppu jatkaa The Rasmuksen kitaristina. Ennen The Rasmus-pestiä Emppu on keikkaillut muun muassa Mira Luodin kanssa sekä vaikuttanut omissa yhtyeissään Damessa ja Alavalassa, joiden musiikki on Suhosen käsialaa.

- Bändeissä soittaminen on ihanaa, mutta vuosien varrella heräsi kasvava tarve olla myös sooloartisti. Biisien kirjoittaminen bändille on kuitenkin vähän erilaista kuin itselleen. Tällä Herätä Helsingin yö -albumilla sain toteuttaa itseäni varsin omavaltaisesti sekä biisintekijänä että muusikkona. Se johti myös siihen, että tämän levyn lyriikat ovat erittäin rehellisiä ja kuvaavat tosielämää. Ensimmäistä kertaa uskalsin kertoa tapahtumista ja tunteista niin kuin ne ovat sen sijaan, että ottaisin ulkopuolisen kertojan äänen, Emppu jatkaa. 

Suhonen juhlistaa levyä soittamalla kahdeksan keikkaa Haloo Helsinki! -yhtyeen lämmittelijänä Helsingin Tavastia-klubilla 24.8.-2.9. Keikoista seitsemän on jo loppuunmyyty, mutta torstaille 24.8. löytyy vielä lippuja.

Alun perin Suhonen tuli tunnetuksi Tiktak-yhtyeen kitaristina ja taustalaulajana

Lue myös: The Rasmuksen Emppu Suhonen julkaisi soolokappaleen - taustalla koskettava tarina

Lue myös: The Rasmus edusti tyylillä Euroviisujen avajaisissa - oliko Empun look kunnianosoitus Sanna Marinille?

Kilpailut

Uusimmat