Kuva: EBU / Andres Putting

The Rasmus edusti tyylillä Euroviisujen avajaisissa - oliko Empun look kunnianosoitus Sanna Marinille?

08.05.2022 23:53 - Iiro Myllymäki

Emppu Suhonen kertoo ihailevansa pääministeri Marinia.

The Rasmuksen koko haastattelun pääset kuuntelemaan alta tai Podplaysta.

The Rasmuksen euroviisuedustusmatka on täydessä käynnissä Italian Torinossa. Yhtye edusti sunnuntaina Euroviisujen turkoosin maton avajaistilaisuudessa, ja torstaina koittaa todellinen tulikoe eli toinen semifinaali. The Rasmus kamppailee finaalipaikasta Jezebel-kappaleellaan.

Yhtyeen kitaristi Emilia ”Emppu” Suhonen kertoo Voice.fi:n haastattelussa turkoosilta matolta, että viisumatkalle on mahtunut jo monta kohokohtaa.

- Olemme totta kai treenanneet hitokseen meidän show’tamme areenalla, mutta olemme muutenkin päässeet nauttimaan Italiasta ja euroviisutunnelmasta. Olemme tavanneet useita artisteja ja vetäneet katukeikkaa, Suhonen sanoo.

The Rasmus on esiintynyt Torinossa kahdella melko spontaanilla katukeikalla. Ensin yhtye esiintyi omalla kokoonpanollaan ja veti kolmen kappaleen minikeikan. Kyseessä oli yhtyeen uran ensimmäinen katukeikka, josta on nähtävissä materiaalia Uuden musiikin kilpailun YouTube-kanavalla. Videon voit katsoa alta.

Toinen katumusisointi toteutettiin sunnuntaina yhdessä Ukrainan euroviisuedustajan Kalush Orchestran kanssa. The Rasmuksen ja Kalush Orchestran välit olivat jo aiemmin olleet lämpimät, ja Ukrainan yhtyeen räppäri Oleh Psiuk muun muassa nimesi The Rasmuksen kappaleen yhdeksi tämän vuoden viisusuosikeistaan Euroviisujen lehdistötilaisuudessa. Lauri Ylösen mukaan yhteydenotto yhteistyötä varten tuli Kalush Orchestran päästä.

- Olimme tavanneet pari kertaa aiemmin. He heittivät, että voisimmeko tehdä tällaisen setin yhdessä. He olivat harjoitelleet soittamaan Jezebelin huiluillaan kolmiäänisesti, mikä kuulosti tosi makealta. He olivat muuttaneet pikkuisen Ukrainan lisää siihen melodiaan, Ylönen kertoo.

Yhtyeet soittivat mashupin viisukappaleistaan Jezebelistä ja Stefaniasta, ja olipa mukana myös The Rasmuksen In the Shadows -hittiä. Tätä varten Ylönen oli opetellut ukrainankieliset lyriikat kertosäkeeseen.

- Se oli yllättävän vaikeaa. Selvitimme, mitä sanat tarkoittavat. Kyseessä oli myös meidän tuenosoituksemme Ukrainalle, Ylönen sanoo.

Yhtyeen mukaan esiintyminen oli tunteellinen hetki. The Rasmus jakoi Instagram-tilillään videopätkän esityksestä. Voit katsoa videon alta. Jos päivitys ei näy, klikkaa tästä.

The Rasmus turkoosilla matolla (kuva: Iiro Myllymäki)

Bändi edusti tyylikkäänä turkoosin maton tilaisuudessa. Rock-tyylilleen uskollisena yhtye oli sonnustautunut mustaan päästä varpaisiin. Suhonen ja Ylönen edustivat samantapaisissa asuissa. Molemmilla oli yllään mustat bleiserit, joiden alla ei ollut paitaa. Pääministeri Sanna Marin herätti taannoin kohua poseeratessaan tällaisessa asussa, mikä osoitti, että naisen kohdalla paidattomuus tai rintaliivittömyys nousee suureksi puheenaiheeksi. Monet naiset vastasivat tästä nousseeseen paheksuntaan jakamalla someen kuvia vastaavissa asuissa.

Oliko Suhosen asu tietoinen kunnianosoitus Marinille?

- Sillä lailla en ajatellut, mutta rakastan Sanna Marinia, eli voi ollakin. Tämä on Teemu Muurimäen suunnittelema asu. Jos siinä on jotain Marinia, ei haittaa ollenkaan, Suhonen sanoo.

The Rasmus kilpailee Euroviisujen toisessa semifinaalissa torstaina 12. toukokuuta. 

Voice.fi, Podplay, Radio Nova ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: The Rasmuksen viisuesityksestä ensimmäinen video julki, faneilta sataa ylistystä: "12 pistettä!"

Lue myös: The Rasmus puhuu nyt viisukappaleensa rasismikohusta - "Olemme pahoillamme, jos biisi aiheuttaa mielipahaa"

Kilpailut

Uusimmat