Kuva: Niko Tiainen

Ville Valon ja Dave Grohlin ensitapaaminen oli Valolle ikimuistettava - "Tunsin karhean kielen kasvoillani"

10.09.2023 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Valo muistelee aikaa, jolloin Him oli julkaissut Love Metal -albuminsa.

VV-sooloyhtyettään luotsaava Ville Valo muistelee Metal Hammer -julkaisun haastattelussa tilannetta, jossa hän kohtasi ensimmäisestä kertaa Dave Grohlin. Grohl on tunnettu varsinkin Foo Fighters - ja Nirvana-yhtyeistä.

Kyseinen hetki tapahtui vuosituhannen alussa, kun Him oli julkaissut Love Metal -albuminsa. 

- Yhtäkkiä tunsin karhean kielen kasvoillani. Katsoin ympärilleni ja siinä seisoi Dave Grohl. En ollut koskaan ennen tavannut häntä, joten se oli ensimmäinen kohtaamisemme.

- En tiedä, mitä Grohl tekee kaikille heille, jotka hän tapaa ensimmäistä kertaa, mutta minulle tuo oli erityinen hetki. Love Metal ei ole ehkä suurin metallialbumi, mutta sen julkaisun aikoihin tajusin, että emme olleet enää mikä tahansa yhtye. 

Love Metal julkaistiin vuonna 2003 ja se on neljäs Himin studiolevy. Albumilta löytyvät muun muassa kappaleet Buried Alive by Love sekä The Funeral of Hearts.

Him-yhtye lopetti toimintansa vuonna 2017. Sen jälkeen yhtyeen johtohahmo Ville Valo keikkaili Agentsin kanssa ja tämän vuoden tammikuussa Valo julkaisi soololevyn Neon Noir VV-nimellä. VV kiertää tällä hetkellä ympäri maailmaa. 

Lue myös: Ville Valo Himin lopettamisesta: "Tunsin helpotusta"

Lue myös: Ville Valo elämänsä synkimmistä hetkistä - "Join liikaa ja parisuhteessa meni huonosti"

Lue myös: Keikka-arvio: Ville Valo palasi lavoille ja sai loppuunmyydyn Tavastian hurmokseen

Lähde: Loudersound

Kilpailut

Uusimmat