Kuva: Bengt Henriksson

Klamydian jäsenet ovat suuria Aku Ankka -faneja - nyt yhtyeen piirsi legendaarinen Ankka-taiteilija

12.10.2023 09:47 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Klamydian jäsenet ovat kovia Aku Ankka -faneja ja aikoinaan se on levyttänyt myös Aku Ankka Laulun, joka on kulkenut edelleen mukana keikkarepertuaarissa.

Suomalaisen punk-musiikin legenda Klamydia julkaisee Timanttinen keikka, hemmot -nimisen livealbumin perjantaina 20.lokakuuta.

Albumi julkaistaan ainoastaan striimipalveluissa ja kyseinen levy on taltioitu eri festareilla kesällä 2022.

Levyn nimen lausahdus on lähtöisin Aku Ankan sivuilta ja kansitaiteesta vastaa tunnettu  Aku Ankka -piirtäjä Kari Korhonen.

Klamydian jäsenet ovat kovia Aku Ankka -faneja ja aikoinaan se on levyttänyt myös Aku Ankka Laulun, joka on kulkenut edelleen mukana keikkarepertuaarissa.

- Pieleen menee mun maanantai, jos ei Aku Ankkaa tuu, on biisistä tuttu kertosäe.

(kuva: Kari Korhonen )

Kitaristi Jakke Helinin kitaraa koristi pitkään Ankkalinnan rakastetun jääräpään Aku Ankan kasvokuva.

- Pyydettiin Karia mukaan ja oli enemmän kuin mahtavaa, että mies suostui. Kari piirsi meidän bändistä levyn kanteen täysin Ankkalinnan maisemiin sopivan rellestysryhmän, laulaja Vesku Jokinen naurahtaa.

- Bändi on uusiutunut niin rankasti, että oli ihan pakko päivittää meininkiä, ja laittaa ulos livejulkaisu. Meillä on allekirjoittaneen sekä Jakken ja Severin lisäksi jo useamman vuoden mukana vaikuttanut äärimmäisen kova rumpali Pasi Helin, ja keikkakokoonpanoon tuli toinen kitaristi Silttu Sillanpää. Jätkät ovat tuoneet lisukkeena keikkoihin sellaisen piristysruiskeen, että pitäähän se saattaa taltiointina myös ihmisten ilmoille. Loistavia soittajia ja bändikemia pelaa. Kyllä siinä meikäläisen kelpaa tulilinjalla möykätä ja keekoilla, Vesku Jokinen jatkaa.

Klamydia lähtee taas pian tien päälle ja käynnistää syksyn kiertueen 27.lokakuuta Raumalta.

Lue myös: Klamydia valittiin Vuoden artistiksi - "Nyt nautitaan"

Lue myös: Klamydian Vesku Jokinen meni naimisiin - suloiset kuvat julki

Kilpailut

Uusimmat