Kuva: AOP

The Rolling Stonesin uudella albumilla soivat suomalaisen suunnittelijan kitarat

21.10.2023 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Versoulin Kari Nieminen on tehnyt Ronnie Woodin kanssa yhteistyötä vuodesta 2003 lähtien.

The Rolling Stonesin uudella Hackney Diamonds -levyllä soivat useat suomalaisen kitarasuunnittelija ja -rakentaja Kari Niemisen Versoul-merkkiset kitarat.

Legendaarinen kitaristi Ronnie Wood soittaa rouhealla rock-kappaleella Angry sekä hitaalla Sweet Sounds of Heaven -biisillä Niemisen suunnitelemaa ja rakentamaa Versoul Raya Blue Lite -kitaraa. Sweet Sounds of Heaven -kappaleella vierailijoina ovat Lady Gaga ja Stevie Wonder.

Pari vuotta kestäneissä äänityssessioissa Woodilla on ollut käytössä muitakin Versoulin kitaroita.  Versoul Raya Blue Lite -kitara on yksi Ronnie Woodin suosikkikitaroista, ja hän on soittanut sitä vuodesta 2007 lähtien jokaisella yhtyeen keikalla.

Versoulin Kari Nieminen on tehnyt Ronnie Woodin kanssa yhteistyötä vuodesta 2003 lähtien. Legendaarisella kitaristilla on kaikkiaan 16 Versoul-merkkistä kitaraa, baritonikitaroita, sähkökitaroita ja akustisia kitaroita niin 6- kuin 12-kielisinäkin. Lisäksi Wood omistaa Versoul-kitaravahvistimen. 

(kuva: AOP )

Keith Richardsille Kari Nieminen on puolestaan suunnitellut, valmistanut ja myynyt kolme Versoulin akustista 10-kielistä Buxom-kitaraa vuosina 2007-2009. Richardsin soittimet tehtiin tarkkaan hänen mittojensa ja mieltymystensä mukaan ja hän on käyttänyt niitä studioäänityksissä. 

Kari Niemisen Versoul on vuonna 1994 perustettu yhden miehen yritys, joka on erikoistunut huippulaadukkaiden kitarasoittimien suunnitteluun ja valmistukseen. Versoulin asiakkaita ovat Ronnie Woodin ja Keith Richardsin lisäksi muun muassa ZZ Topin Billy F Gibbons ja Dusty Hill sekä The Whon Pete Townshend ja Roger Daltrey.

Lue myös: The Rolling Stones julkaisee uuden albumin

Lue myös: The Rolling Stonesin albumilla vierailee monia supertähtiä

Kilpailut

Uusimmat