Kuva: AOP

Iron Maiden -rumpalin ura meinasi loppua tammikuussa - "Olin varma, että en pysty enää soittamaan"

09.12.2023 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

McBrain kertoo aivohalvauksestaan Metal Hammer -julkaisulle.

Iron Maidenin kuluvan vuoden kiertueen alussa fanien keskuudessa pohdittiin paljon rumpali Nicko McBrainin soittoa. Mies oli suoriutunut keikoista kohtuullisen mallikkaasti, mutta esimerkiksi tiettyjä fillejä oli yksinkertaistettu.

McBrain kertoi lopulta Iron Maiden -faneille, että oli saanut tammikuussa aivohalvauksen. Nyt hän on avannut asiaa Metal Hammer -julkaisun haastattelussa.

- Se oli todella vaikeaa. Kun se tapahtui, olin varma, että en pysty enää soittamaan ja kiertueeseen on aikaa kolme kuukautta. Pohdin asiaa sairaalassa ja vaimoni oli minun voimani ja rohkaisuni. Tein paljon voimaharjoittelua, venytyksiä oudoilla painoilla ja muuta, että saisin kuntoni takaisin.

Myös McBrainin yhtyetoverit tukivat valtavasti rumpalia.

- Juttelin Stevelle [Harris] ja muille ja kaikki kannustivat minua. Steve sanoi, että tärkeintä on, että saan itseni kuntoon. 

McBrain soitti lopulta koko kiertueen, joka alkoi toukokuussa. Maistiaisen The Future Past Tour -kiertueelta näet alta tai tästä.

Iron Maidenin keikat jatkuvat ensi vuonna. Yhtyeen laulaja Bruce Dickinson kiertää myös sooloartistina ja saapuu kesällä Helsinkiin. 

Lue myös: Nightwishin uusi albumi edistyy - Iron Maiden -rumpalilta kommentti Kai Hahdolle

Lue myös: Iron Maiden -rumpali kertoo kärsineensä vastikään aivohalvauksesta - "Pelkäsin, että urani on ohi"

Lue myös: Iron Maiden -laulaja Bruce Dickinson poseeraa kuvassa Tappara-pelipaita yllään

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat