Kuva: Timo Isoaho

Kai Hahto kommentoi Nightwishin keikkataukoa: "Kaikki tarvitsevat hengähdystauon"

10.12.2023 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Hahto myös antaa hieman vihiä siitä, millainen uusi Nightwish-albumi tulee olemaan.

Nightwish-rumpali Kai Hahto täyttää 31. joulukuuta pyöreät 50 vuotta. Miehen uraan on mahtunut paljon ja hän on keikkaillut muun muassa Wintersunin, Rotten Soundin ja Swallow the Sunin kanssa. Vuonna 2014 Hahto liittyi Nightwishiin.

Nightwish on tekemässä tällä hetkellä uutta albumia ja Hahto on päivittänyt ahkerasti sosiaalisessa mediassa sitä, kuinka levy etenee. Mikä on tilanne tällä hetkellä?

- Olemme siinä vaiheessa, että kaikki soittimet on äänitetty ja miksaus on käynnissä. Tuomas [Holopainen] taitaa tälläkin hetkellä olla studiossa ja antamassa kommentteja miksaajalle, Hahto sanoo Voice.fi:n haastattelussa. 

Uskaltaako Hahto vielä kommentoida, millainen levy on tuloillaan? 

- Onhan se tietenkin Nightwishia, mutta se sisältää paljon uutta ja sellaista, mitä kuuntelijat eivät uskalla ehkä odottaa. Aika villeissä sfääreissä mennään.

Nightwish on ilmoittanut aikaisemmin, että yhtye ei aio tehdä keikkoja uuden albumin tiimoilta. Hahdon mukaan päätös oli täysin yhteinen. 

- Tuntui siltä, että kaikki tarvitsevat pientä hengähdystaukoa. Katsellaan muutama vuosi ja keräillään voimia. Tässä on aika pitkään väännetty levystä ja kiertueesta toiseen. Olen ensi vuonna ollut 10 vuotta mukana orkesterissa ja se iso pyörä kun pyörii, niin kaikkien on yritettävä pysyä mukana.

- Jos ajattelee vaikka Tuomasta, että kun muu bändi pitää lomaa, niin hän alkaa tekemään uutta musiikkia, ja sitä on jatkunut jo yli 25 vuotta. 

Kun Holopainen on saanut demon valmiiksi, lähettää hän sen bändin jäsenille, jotka voivat alkaa pohtia omia osuuksiaan. 

- On kuitenkin kivaa, että olemme bändi ja yhdessä sitten demoa työstetään. Heinäkuussa esimerkiksi olimme treenaamassa kolme viikkoa ja teimme kappaleet sellaisiksi, että voimme aloittaa nauhoitukset. 

50 vuotta eikä suotta - Hahto soolokeikkailee helmikuussa

Hahto juhlistaa viisikymppisiään muun muassa Alone - An evening with Kai Hahto -konsertilla 3. helmikuuta 2024 Helsingissä.

- Mietin, miten tätä voidaan juhlistaa ja ajattelin, että olisi hienoa tuoda esille tuota musiikillista historiaani.

Esityksessä Hahto soittaa yksin kappaleita uransa varrelta. Kokonaisuus pitää sisällään kappaleita muun muassa Nightwishin, Wintersunin, Swallow the Sunin ja Aurin katalogeista. 

- Luvassa on myös kaikenlaista spesiaalia, mitä en ole livenä ennen soittanut, Hahto lupaa.

Konsepti saatetaan viedä myös muihin maihin.

- Tietenkin siinä vuoden aikana voisi tehdä useampiakin keikkoja ja on niistä ollut puhetta. Minulla on myös ideoinnissa samanlainen konsepti, jossa olisi mukana Nightwishin uuden levyn kappaleita, sillä Nightwish ei keikkoja tule tekemään. 

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan Podplaysta. Haastattelussa Hahto kertoo Nightwish-kuulumisia, keikkailusta Tauskin kanssa (jolloin myös nykyinen vaimo löytyi), suhteestaan Iron Maidenien jäseniin sekä tulevasta soolokeikastaan ja rumpuopetuksestaan.

Voice.fi, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Nightwishin uusi albumi edistyy - Iron Maiden -rumpalilta kommentti Kai Hahdolle

Lue myös: Nightwishilta yllätyspäätös - uuden albumin tiimoilta ei tehdä keikkoja

Lue myös: Nightwish-rumpali paljasti hauskan yksityiskohdan promokuvan takaa - "Kyseessä on koiramme!"

Kilpailut

Uusimmat