Kuva: AOP / TOMI NATRI

Käärijä on vuoden googlatuin suomalainen - paljastaa nyt, mitä itse vuoden aikana googlasi eniten

12.12.2023 19:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Vaikka Käärijä nappasi neljä Emma-ehdokkuutta, kertoo hän Voice.fi:n haastattelussa hampaan koloon jääneen vielä vähän.

Vuoden 2023 Emma-gaalan palkintoehdokkaat on nyt julkistettu. Artisti Käärijä nappasi yhteensä neljä ehdokkuutta. 

Käärijää kuulee usein kutsuttavan tuttavallisemmin Kärtsäriksi. Heti haastettelun alkuun on tarkistettava, onko Kärtsäri artistin virallinen lempinimi? 

– Kyllä mä sanon, että se on Kärtsäri, koska sen on myös antanut meikäläisen niin sanotusti tiimi. Kyllä mä sitä käytän, summaa Käärijä Voice.fi:n haastattelussa. 

Koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Käärijä nappasi ehdokkuudet kategorioissa Vuoden tulokas, Vuoden artisti, Vuoden biisi (Cha cha cha) ja Vuoden kotimainen artisti (yleisöäänestys). Hän kertoo olevansa tyytyväinen ehdokkuuksiin, mutta jotain jäi vielä uupumaan. 

– Se että oonko vain tyytynyt niihin, ni totta kai vähän jää vielä hampaan koloon. Oon tyytyväinen, mutta pystyn parempaan. 

Mikä jäi vielä puuttumaan?

– Sieltä jäi vielä Vuoden Pop ehdokkuus saamatta. Sanotaanko, että sen joskus kun vielä vie, niin se on aika kova suoritus. 

Jos Käärijän pitäisi mainita, minkä kategorian hän haluaisi ehdottomasti voittaa, nousevat esille palkinnot Vuoden artisti sekä Vienti-Emma. Hän uskoo vahvasti tänä vuonna ainakin toisesta kategoriasta nappaavansa palkinnon. 

(kuva: AOP / TOMI NATRI)

Tulevan vuoden suunnitelmikseen Käärijä mainitsee isommin tekemisen.

– Totta kai on vielä ajatus, että isommin ulkomaat. Eurooppa voitaisiin tehdä isommin. Myös Aasian markkinat, siellä on tilaa tällaiselle musiikille. Kyllä tossa vielä hommaa on. Ei tää tähän jää, kertoo Käärijä päättäväisenä. 

Käärijä on tehnyt valtavasti töitä jo vuosien ajan uransa eteen. Hän on kuitenkin nyt vuodessa saavuttanut ammatillisesti valtavasti ja suosio noussut ennen näkemättömiin svääreihin. Turruttaako palkinnot palkinnon perään? 

– Valehtelisin, jos väittäisin että ei, koska vuosi on ollut aikamoinen. Tullut kaikenlaisia pystejä nosteltua ja ihme skaboja voitettua. Totta kai ihminen turtuu tietyllä tapaa, mutta sitten pitää tajuta kuinka etuoikeutettu on, että on päässyt kokemaan tämän kaiken. Yritän joka päivä nauttia ja olla kiitollinen siitä, että tällaista tulee ja ylipäätään musiikin teosta. 

Vaikka nousukiito on ollut huimaa, ei artisti pelkää uran notkahtamista. 

– Mun mielestä se haippi, mikä oli, niin sen mä kävin jo läpi. Mä en pitkään aikaan ole ollut mitenkään ihmeen haippi-äijä tän jutun takia. Tehty kovaa duunia ja niin kuin mä sanoin, paljon on suunnitelmia. Ei tää tähän jää. Ei mua pelota juuri lainkaan, ei mua ennenkään ole pelottanut ni ei nytkään. 

Tällä viikolla julkaistiin, mitä suomalaiset ovat googlettaneet kuluneen vuoden aikana. Käärijä koreili kyseisen listan ykkösenä. Mutta mitäs hän itse on googletellut eniten?

– Toi on paha kysymys. Varmaan että minkälainen sää on Thaimaassa, kertoo nauravainen Käärijä. 

Tulevan joulun Käärijä meinaa viettää rauhassa perheensä parissa. 

– Haluan mennä faijan kanssa vähän saunomaan ja rupattelemaan asioita, muuta kuin musaan liittyviä juttuja. En ole heidän kanssa ollut koko vuotena juuri laisinkaan kunnolla. Odotan sitä että saan olla perheen kanssa.

Lue myös: Käärijä nousee lavalle ilmaiskonsertissa uudenvuodenaattona - mukana myös muita tähtiä

Lue myös: Behmille eniten Emma-ehdokkuuksia - kaikkiaan palkintoja jaetaan 21:ssä eri kategoriassa

Kilpailut

Uusimmat