Kuva: AOP

Miljoonat poistetut kappaleet palaavat TikTokkiin

03.05.2024 11:15 - Vilma Toikka / vilma.toikka@bauermedia.fi

Universal Music Group ja TikTok ova ratkaisseet muusikin rojalteja koskevan kiistan.

BBC uutisoi, että Universal Music Group ja sosiaalisen median palvelu TikTok ovat sopineet tekijänoikeuskorvauskiistansa. TikTokin käyttäjät voivat siis jälleen tehdä videoita, joissa on kappaleita artisteilta, kuten Billie Eilish ja Ariana Grande. Suomalaisista artisteista Universalin alle lukeutuvat muun muassa Bess, Isac Elliot, Kuumaa ja Mirella.

Universal Music Groupin toimitusjohtaja Lucian Grainge kertoo uuden sopimuksen korvauksen olevan suurempi kuin aiemmin. Julkisuuteen ei ole kuitenkaan kerrottu millaisista summista on kyse.  

Yhtiöt kertovat, että he pyrkivät palauttamaan poistetut kappaleet jo alle kahden viikon kuluessa. Äänet palautetaan myös niihin videoihin, jotka ovat olleet mykistettynä kiistan aikana.

- Musiikki on olennainen osa TikTok-palvelua, ja olemme iloisia siitä, että olemme löytäneet tien eteenpäin Universal Music Groupin kanssa, sanoi TikTokin johtaja Shou Zi Chew.

Yhtiöiden välille syttyi aiemmin tänä vuonna kiista, kun Universal ei ollut tyytyväinen TikTokin maksamiin korvauksiin artisteille musiikin käytöstä. 

Lue myös: Järkyttävä TikTok-haaste leviää - poliisi ja koulut varoittavat

Lue myös: Billie Eilish lähtee maailmankiertueelle - nähdään myös Tukholmassa

Lähteet: BBC, Universal

Kilpailut

Uusimmat