Kuva: AllOverPress

Billie Eilish lähtee maailmankiertueelle - nähdään myös Tukholmassa

02.05.2024 11:15 - Nina Turunen / niina.turunen@bauermedia.fi

Laulaja-lauluntekijä Billie Eilishin maailmankiertue tuo tähden myös Eurooppaan ja Pohjoismaihin.

Amerikkalaisartisti Billie Eilish, 22, julkisti hiljattain aloittavansa maailmankiertueen, joka käynnistyy syyskuussa Kanadasta ja päättyy Eurooppaan vuoden 2025 kesällä.

Eilishin tulevan Hit Me Hard and Soft -albumin mukaan nimetty kiertue tuo tähden myös Pohjoismaihin, mutta Suomessa Eilishia ei näillä näkymin nähdä. Kiertueen Euroopan osuus alkaa ensi vuoden huhtikuussa Ruotsista, jossa pop-tähti konsertoi kahtena peräkkäisenä päivänä Tukholman Avicii Areenalla. Tukholman konserttien jälkeen kiertue jatkaa Osloon ja Kööpenhaminaan. 

Konserttiliput tulevat myyntiin perjantaina 3. toukokuuta ja Hit Me Hard and Soft-albumi ilmestyy 17. toukokuuta.

Kiertueella on otettu huomioon kestävän kehityksen tavoitteet Eilishin pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, ympäristöjärjestö Reverbin kanssa. Kiertueen kestävän kehityksen toimiin kuuluu muun muassa kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen, kertakäyttöisen muovijätteen vähentäminen, ilmastotoimien tukeminen ja käyttöoikeustarjousten päivittäminen kasvipohjaisten ruokavaihtoehtojen edistämiseksi.

Tämän lisäksi osa Pohjois-Amerikan lipputuloista menee Reverbille tukemaan sen pyrkimyksiä puuttua ruokaturvaan ja ilmastokriisiin. Jokaisen esityksen päähalliin perustetaan myös Billie Eilish Reverb -ekokylä, jossa fanit voivat osallistua kiertueen kestävyyspyrkimyksiin ja olla yhteydessä hyväntekeväisyysjärjestöihin.

Lue myös: Billie Eilish ajatteli uransa olevan ohi - sitten yksi puhelu muutti kaiken

Lue myös: Dua Lipa julkaisee kolmannen albuminsa

Lue myös: Spekulaatiot Taylor Swiftin uuden albumin nimen taustasta käyvät kuumina

Lähteet: Billboard, Billie Eilish 

Kilpailut

Uusimmat