Kuva: AOP/Tomi Natri

Viime vuoden soitetuimmat kappaleet Suomessa ovat selvillä - yksi oli ylivoimainen

20.06.2024 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Euroviisut ja UMK näkyvät listalla.

Kuumaa-yhtyeen hittikappale Ylivoimainen oli koko vuoden 2023 soitetuin kappale. Yhteensä radioissa, tv:ssä ja elävän musiikin esityksissä se keräsi 13 500 soittokertaa vuoden aikana. 

Tulos on jopa niin suuri, että kappale ylitti edellisen 2020-luvun ennätyksen, jota piti hallussaan Elastisen ja Jenni Vartiaisen esittämä Epäröimättä hetkeekään, jota soitettiin vuonna 2020 noin 12 300 kertaa. 

Muut kolmen soitetuimman joukkoon viime vuoden aikana Suomessa päässeet olivat ulkomaisten artistien teoksia, Miley Cyrusin Flowers ja Lewis Capaldin Forget me. Listalta löytyi kuitenkin muitakin kotimaisia artisteja kuten odotetusti Käärijä Euroviisujen edustuskappaleellaan Cha Cha Cha viidentenä sekä ALMA Summer really hurt us -kappaleellaan kuudentenaKuumaa piti listalta hallussaan toistakin paikkaa, sillä myös yhtyeen kappale Tulipalo ylsi listalle sijalle seitsemän.

Vaikka kaikkien tuntema Cha Cha Cha ei yltänytkään soitetuimmaksi kappaleeksi, se keräsi Suomesta vuoden aikana eniten esityskorvauksia, kun huomioidaan kaikki kanavat ja korvausluokat. Ylivoimainen sijoittui tässä kategoriassa toiseksi heti Cha Cha Chan jälkeen.

Lue myös: Kuumaa nousi teinibändistä palkituksi vuoden yhtyeeksi - tärkein tavoite tulevalle on selkeä

Lue myös: Kuumaa lähtee areenakiertueelle, jonka jälkeen luvassa on keikkatauko

Kilpailut

Uusimmat