Kuva: AOP

Emily Ratajkowski ottaa alastonkuvalla kantaa kohuttuun aborttilakiin: Meillä on oikeus vartaloomme

17.05.2019 08:15 - Reija Saarinen

Alabaman osavaltiossa säädettiin aborttilaki, joka ei salli aborttia edes raiskaus- tai insestitapauksissa.

Paljastavista kuvistaan tunnettu kaunotar, Emily Ratajkowski, 27, julkaisi Instagramissa näyttävän alastonkuvan, jonka yhteydessä hän kuitenkin ottaa kantaa päivän polttavaan puheenaiheeseen.

Alabaman osavaltio Yhdysvalloissa sääti nimittäin juuri aborttilaista, joka ei salli aborttia edes siinä tilanteessa, että raskaus on saanut alkunsa raiskauksesta tai insestistä. Lain mukaan ainoa peruste abortille olisi se, että lapsen tai äidin henki olisi jollain tavalla vaarassa.

Ei liene yllätys, että laki on saanut aikaan kiivasta keskustelua. Lukuisat julkisuudesta tutut kasvot ovatkin kertoneet oman mielipiteensä asiaan. Yksi heistä on nyt myös Ratajkowski, jonka julkaisemalla alastonkuvalla on siis suurempi agenda.

"Tällä viikolla 25 valkoista vanhempaa miestä päätti aborttilaista, joka ei salli aborttia edes silloin, kun kyseessä on raiskaus tai insesti. Nämä vallassa olevat miehet käyttävät valtaansa siihen, ettei huonommassa asemassa oleva nainen voi itse valita. Osavaltiot, joissa yritetään tehdä aborteista laittomia, ovat osavaltioita, joissa on muita enemmän tummaihoisia. Kyseessä on siis hyökkäys yhteiskuntaluokkia ja rotuja vastaan. Se on myös hyökkäys naisen oikeuksia vastaan. Mutta meillä naisilla on vartalomme, josta me saamme päättää," Ratajkowski kirjoittaa kuvan yhteydessä.

Julkaisu on ollut suuresti naisen fanien mieleen ja kommentteja onkin sadellut kuvan yhteyteen kiitettävä määrä.

"Kiitos tästä."

"Erittäin viisaita sanoja. Kiitos siitä."

Mutta myös soraääniä on sadellut. Monien mielestä alastonkuva ei ole paras tapa nostaa tärkeää asiaa esiin.

"Miksi tämäkin piti tehdä alastomana?"

"Minusta on hassua, että nainen, joka poseeraa aina lähes alastomana kertoo muille, mikä on moraalisesti oikein ja mikä ei."

Millaisia ajatuksia julkaisu sinussa herättää? Pääset katsomaan sen alta. Jos se ei näy, löydät sen myös täältä.

Lue myös: Emily Ratajkowski esittelee paljasta peppuaan faneilleen - kuvalla järjetön tykkäysmäärä

Lue myös: Emily Ratajkowskin yläosaton kuva henkii 70-lukua, fanit ilahtuivat: "Oikea jumalatar"

Kilpailut

Uusimmat