Kuva: Ubisoft

"Päättää tarinan onnistuneesti" - arvostelussa Immortals Fenyx Rising - Lost Gods DLC (PC)

30.04.2021 17:15 - Henri Laukka / henri.laukka@bauermedia.fi

Immortals Fenyx Risingin tarinan päättävä Lost Gods -lisäosa päättää oivalla tavalla Fenyxin tarinan.

Ubisoftin avoimen maailman seikkailupeli Immortals Fenyx Rising ihastutti julkaisunsa aikaan pirteällä ulkoasullaan, toimivalla taistelusysteemillään sekä sopivasti erilaista sisältöä tarjoavilla puzzleosuuksillaan. Linkin kautta pääset lukemaan pelistä tekemämme arvostelun (voice.fi).

Pääpeli on sittemmin laajentunut Fenyxin tarinaa jatkavalla A New God sekä kiinalaista mytologiaa esittelevällä Myths of the Eastern Realm -lisäosilla. Näistä ensimmäinen tarjoaa varsin samankaltaisen pelikokemuksen kuin peruspelikin, tosin tällä kertaa Fenyx seikkailee jumalten kodissa, Olympoksessa. Itäisiin alueisiin sijoittuva jälkimmäinen DLC puolestaan esittelee pelihahmona Ku-nimisen, ihmiskunnan viimeisen elossa olevan edustajan, jonka tehtävänä on auttaa Nuwa-nimistä jumalatarta pelastamaan maailman. Molemmat näistä DLC:istä pyörivät enemmän tai vähemmän tutulla kaavalla ja mekaniikoilla, eivätkä varsinaisesti tarjoile peruspelin jo pelanneille mitään mullistavaa uutta kokemusta.

(kuva: Ubisoft)

Pelin tarinan päättävä Lost Gods puolestaan on DLC:istä uusin ja esittelee pelaajille myös uuden sankarin, Ash-nimisen soturin, jonka tehtäväksi nuori jumalaksi noussut Fenyx antaa kadonneiden jumalten etsimisen. Jumalten kavalkadiin on lisätty aiemmasta pelistä puuttuneita jumalia Hadeksesta Poseidoniin ja jokaiselle uusista hahmoista on kirjoitettu toimiva oma persoona. Tarinallisesti Lost Gods ei ole mikään maata kaatavan syvällinen tekele, mutta Ashin seikkailut jaksavat kyllä keveydessäänkin viihdyttää alusta loppuun asti.

Suurin muutos, minkä Lost Gods tarjoilee peruspelin pelimekaniikkoihin verrattuna -- niihin tässä vaiheessa kenties jo kyllästyneille pelaajille -- on se, että pelikameran sijainti on vaihdettu olan takaa kuvatusta kolmannen persoonan näkökulmasta isometriseen ylhäältä kuvattuun kuvakulmaan. DLC ei kuitenkaan ole kameran sijainnista huolimatta missään nimessä mikään Diablo-klooni, sillä sen pelitekniset periaatteet eroavat kyseisestä naksuttelusta täysin. Vaikkakin Lost Godsia voi pitää joltain osin action RPG:nä, niin peli painottaa genrensä kauttaaltaan enemmän toiminnallisen seikkailun kuin roolipelin puoleen.

(kuva: Ubisoft)

Uusi kuvakulma mahdollistaa yllättävän paljon uudenlaista tekemistä, jopa siinä määrin, että peli tuntuu lähes eri peliltä. Ensinnäkin pelin jo aiemmin toimivat taistelumekaniikat ovat muuntuneet varsin vauhdikkaaksi hack ‘n slash -viihteeksi. Ash ei osaa pelin alussa tehdä muuta kuin hutkia miekalla ja kirveellä ympäriinsä, mutta pian pelimaailman jumalat avaavat sankarittaren käyttöön uusia taitoja, kuten tuplahyppyjä ja kiipeilytaitoja, joiden avulla pelimaailma ja taistelut avautuvat kaikessa viihdyttävyydessään. Peli tuntuu tämän vuoksi hetkittäin omaavan jopa metroidvania-elementtejä, sillä osaa alueista ei pääse tutkimaan ennen kuin peliä on pelannut eteenpäin uuden liikkumistaidon perässä.

Myös puzzlejen suorittaminen ja pelialueille eteneminen täytyy miettiä uudella tavalla. Pähkinät eivät enää toista itseään niin vahvasti kuin aiemmin, vaan niihin on onnistuttu löytämään kuvakulmalla kikkailemalla uudenlaisia lähestymistapoja, mikä lisää nautinnon ja onnistumisen kokemuksia pelin parissa. Ainoa peruspeliä vähän liiaksikin muistuttava asia on se, että pelimaailmassa on käytetty vihollisista lähtien -- muutamia poikkeuksia lukuunottamatta -- täysin samoja graafisia elementtejä kuin alkuperäisessä pelissäkin. Lisäosasta löytyy kuitenkin niin useita graafisesti toisistaan eroavia alueita, että toistoa ei pääse tapahtumaan.

(kuva: Ubisoft)

Kaiken kaikkiaan -- tutkimisen määrästä ja suoritetuista sivutehtävistä riippuen -- kuudesta kahdeksaan tuntia kestävä lisäosa on oikeinkin mukavaa viihdettä ja päättää onnistuneella tavalla Immortals Fenyx Risingin tarinan. Ubisoft onnistui välttämään toistoon kenties jo kyllästyneiden pelaajien tylsistyttämisen maustamalla jo totuttua kaavaa toimivilla uusilla elementeillä, jotka tuovat peliin oikeinkin raikkaan tuulahduksen uutta ihmeteltävää. Lost Gods on oiva päättämään lopettamaan Fenyxin tarinan.

Lue myös: "Ihmissuden tylpät hampaat" - Arvostelussa: Werewolf: The Apocalypse - Earthblood (PC)

Lue myös: "Kankeaa nostalgiaa" - Arvostelussa: Scott Pilgrim vs. The World: The Game (PC)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat