Kuva: Shutterstock

Kohuttu seksikultti ehti toimia 20 vuotta - millainen oli ryhmä, johon kuului myös Hollywood-tähtiä?

11.11.2020 17:15 - Emmi Moilanen

Murha joka tapahtui -podcastin tuore jakso käsittelee NXIVM-kulttia.

Murha joka tapahtui -podcastin tuoreessa jaksossa käsitellään kulttia, jonka tapahtumapaikkana toimii New York. Tapahtumien keskiössä on Keith Raniere niminen mies, jonka älykkyys on saanut tunnustusta Guinnessin ennätystenkirjassa, Dalai Lama on palkinnut Ranieren vilpittömyydestään, ja New Yorkin miljonäärit investoivat hänen NXIVM-yritykseensä avokätisesti.

NXIVM väitti olevansa naisia voimaannuttava yhteisö, mutta nopeasti alkoi käydä ilmi, ettei kaikki ollut sitä miltä aluksi vaikutti. NXIVM tunnetaan nykyisin kulttina, jonka tapahtumien myötä Raniere pidätettiin vuonna 2018 Meksikossa. Häntä syytettiin muun muassa lapsipornosta, ihmiskaupasta, pakkotyöhön pakottamisesta ja salaliitoista sekä osallisuudesta Dos-ryhmään, jossa ainakin yksi nainen oli todistetusti pakotettu harrastamaan seksiä Ranieren kanssa.

Oikeudenkäynnissä syyttäjä sanoi, että Raniere loi salaisen sisarkunnan naisista, joiden kanssa vain mies itse saisi harrastaa seksiä. Raniere myös polttomerkitsi kirjaimilla naiset omikseen ja uhkaili naisia luovuttamaan henkilökohtaisia tietoja sekä vei naisten omaisuuden. Mies tuomittiin 120 vuoden mittaiseen vankeusrangaistukseen.

Uusi jakso kertaa myös sitä, kuinka kulttiin hurahtivat mukaan Smallville-televisiosarjasta tutut näyttelijät Kristin Kreuk ja Allison Mack, joka lopulta nousi kultissa korkeaan eliittiasemaan Ranieren aisapariksi. Mack jätti näyttelijäntyönsä keskittyäkseen täysipäiväisesti NXIVM:n toimintaan. Mack pidätettiin huhtikuussa 2018 ja häntä vastaan nostettiin samanlaiset syytteet kuin Ranierelle.

Miksi toimintaan liittyy mystisiä kuolemia ja kuinka kultin salaisuudet alkoivat paljastua? Kuuntele Murha joka tapahtui -podcastin tuore jakso kokonaisuudessaan täältä.

Lue myös: Millaista on puolustaa vakavista rikoksista syytettyä? Puolustusasianajaja kertoo podcastissa

Lue myös: Miesystävä surmasi Anni Törnin vuonna 2018 - veli aisti nopeasti, ettei kaikki ole kuten kumppani väittää

Lue myös: Uusi Podplay-sovellus kokoaa parhaat podcastit kuuntelijoille - kuumimmat ulkomaiset sarjat mukana

Kilpailut

Uusimmat