Kuva: AOP

Christoffer Strandberg ja 16 vuotta vanhempi Janne-puoliso rakastuivat puhuessaan kuolemasta

11.11.2020 16:15 - Iiro Myllymäki

Näyttelijä kertoo, että parin kohdalla voi puhua rakkaudesta ensisilmäyksellä.

Näyttelijä ja suosittu tv-kasvo Christoffer Strandberg, 31, kertoo Sadun sunnuntaivieras -ohjelmassa, miten päätyi yhteen Janne-puolisonsa kanssa. Pari on ollut yhdessä yli kahdeksan vuotta. Aivan ensimmäisen aloitteen teki Janne, joka lähestyi Christofferia sosiaalisen median viestillä vielä, kun Christoffer oli edellisessä parisuhteessaan. Kun tämä parisuhde kariutui puoli vuotta tämän jälkeen, Christoffer lähestyi Jannea viestillä.

- Jotenkin hän oli jäänyt mieleeni. Sitten kerrankin minä tein aloitteen ja laitoin viestiä vappuaattona. Se oli varmaan ensimmäinen kerta, kun treffailumielessä tein aloitteen, Strandberg muistelee Satu Kotosen haastattelussa.

Kaksikko kohtasi toisensa heti samana vappuna. Rakkaus syttyi heti samana yönä pitkän ja syvällisen juttelun aikana.

- Juttelimme koko sen yön läpi ja jaoimme todella henkilökohtaisia asioita. Puhuimme hirveän paljon kuolemasta, mikä ei ehkä kuulosta parhaalta keskustelunaiheelta ensitreffeille, mutta se toimi ja lähensi meitä. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä, josta puhutaan tarinoissa ja Kauniissa ja rohkeissa, Strandberg kertoo.

Näyttelijä on aiemmin kertonut Seuran haastattelussa, että kuolemakeskusteluihin päädyttiin, koska Janne oli menettänyt isänsä. Christoffer itse ei ollut menettänyt ketään läheistään, mutta seuraavana päivänä hänen rakas Anita-mummonsa menehtyi.

Aktivismia on olla oma itsensä

Christoffer ja häntä 16 vuotta vanhempi Janne Strandberg ovat rekisteröineet parisuhteensa. Janne työskentelee valokuvaajana ja on joutunut totuttelemaan puolisonsa julkisuuden kasvuun ja sitä myöten myös parisuhteeseen kohdistuneeseen kiinnostukseen julkisuudessa. Kun Christoffer Strandberg nousi Putouksen kautta suuren yleisön tietoisuuteen, pari kävi keskusteluja siitä, miten paljon he tuovat suhdettaan esiin. Pari on esimerkiksi nähty yhteishaastattelussa Vappu ja Marja Live -ohjelmassa.

Joskus aiemmin Christoffer oli myös miettinyt, pysyisikö kaapissa, mutta sittemmin tuli siihen lopputulokseen, että hän haluaa puhua parisuhteestaan siinä missä hänen heterokollegansakin puhuvat.

- Tekisin itselleni ja monelle muulle suuren vastapalveluksen, jos olisin kaapissa. En koe olleeni varsinainen aktivisti homojen oikeuksien suhteen, koska valintani on ollut, että olen vain oma itseni. En piilottele enkä korosta mitään. Se on ollut minun aktivismiani.

Tästä avoimuudesta huolimatta Strandberg kertoo kohdanneensa yllättävän vähän homofobiaa tai häneen kohdistunutta vihapuhetta.

- Onneksi valitsin tämän tien, koska on niin rankkaa piilotella asioita tai yrittää esittää jotakin muuta kuin on, Strandberg sanoo.

Haastattelussa Strandberg kertoo myös muun muassa paljon puhutusta yhteistanssistaan Matti Puron kanssa Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa ja suhtautumisestaan pakkoruotsiin. Koko haastattelun pääset kuulemaan Podplay-palvelusta tästä linkistä.

Lue myös: Christoffer Strandberg julkaisi erikoisen kuvan Masked Singerin kulisseista: "Tätä et näe tv:ssä"

Lue myös: Masked Singerin panelisti Christoffer Strandberg erikoisesta ohjelmapalautteesta: 'Siihen en pysty'

Lähde: Seura

Kilpailut

Uusimmat