Kuva: Shutterstock

Annamarie surmattiin vuonna 2010 - epäiltynä olivat niin oma puoliso kuin pitkäaikainen ystävä

27.02.2021 19:15 - Emmi Moilanen / emmi.moilanen@bauermedia.fi

Murha joka tapahtui -podcast pureutuu tällä viikolla Annamarie Cochrane Rintalan tapaukseen.

Massachusetsista kotoisin oleva, aurinkoinen ja lämmin ensihoitaja Annamarie Cochrane rakastui vuonna 2005 kollegaansa Cara Rintalaan. Cara oli Annamarieta seitsemän vuotta vanhempi, ja ystävät ja perhe kuvailivat Caraa Annamarien täydelliseksi vastakohdaksi; hiljaiseksi ja vetäytyväksi persoonaksi, joka harkitsi tekemisensä tarkkaan.

Muutaman kuukauden seurustelun jälkeen kaksikko muutti yhteen Caran omistamaan asuntoon. Yhteenmuuton jälkeen seurasi muitakin isoja päätöksiä, ja kaksi vuotta ensikohtaamisensa jälkeen pariskunta adoptoi pienen tyttövauvan. Naiset menivät myös naimisiin vielä saman vuoden aikana.

Annamariella oli taipumusta kevytkenkäiseen rahankäyttöön ja hän velkaantuikin nopeasti luottokorttien sekä pikavippien myötä. Velkaa oli kymmeniä tuhansia dollareita ja myös Cara velkaantui jonkin verran puolisonsa myötä. Lopulta velkaa oli kertynyt 100 000 dollarin verran ja rahavaikeudet olivat portti muihin ongelmiin. Pariskunta alkoi käyttää henkistä vakivaltaa ja suhde muuttui myrkylliseksi. Kolme vuotta häiden jälkeen Annamarie haki lähestymiskieltoa, sillä Cara oli alkanut käyttää henkisen väkivallan lisäksi myös fyysistä väkivaltaa.

Vihanpitoa ei kuitenkaan kestänyt kauaa ja pari palasi yhteen. Toukokuussa vuonna 2009, vuosi yhteenpaluun jälkeen, Cara jätti avioerohakemuksen ja myös tyttären huoltajuudesta tapeltiin oikeudessa asti. Cara jäi lapsen kanssa asumaan perheen kotiin ja Annamarie etsi itselleen uuden asunnon. Uuden kodin lisäksi hän löysi pian myös uuden kumppanin itselleen.

Uutta onnea ei kestänyt kuitenkaan pitkään, ja Annamarie jätti kumppaninsa sekä palasi jälleen yhteen Caran kanssa. Eräänä päivänä Cara ja tytär lähtivät viettämään yhteistä laatuaikaa ulos, Annamarien jäädessä kotiin nukkumaan. Kaksikon palatessa kotiin, he löysivät naisen ruumiin kellarista portaiden juurelta, yltä päältä vaaleanpunaisen maalin peitossa.

Kun viranomaiset saapuivat paikalle, Cara sanoi heti ensitöikseen, että hän varmasti vaikuttaa epäillyltä mutta vakuutteli kuitenkin syyttömyyttään. Kuolinsyytutkinnassa paljastui, että Annamarie oli todennäköisesti kuollut päähän kohdistuneeseen iskuun tai kuristamiseen.

Lopulta liipasimella epäillyiksi olivat puoliso Cara sekä Annamarien pitkäaikainen ystävä Mark, ja tapausta puitiin oikeudessa lopulta kolme erillistä kertaa. Pääset kuuntelemaan Murha joka tapahtui -podcastin uuden jakson kokonaisuudessaan täältä.

Lue myös: Jun Linin murha järkytti maailmaa vuonna 2012 - taustalla kylmäverinen suunnitelma

Lue myös: Suzanne joutui julman murhan kohteeksi vuonna 1992 - tytön kohtalo sai kuulustelijatkin kyyneliin

Voice.fi ja PodPlay ovat osa Bauer Mediaa.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat