Kuva: Shutterstock

Suzanne joutui julman murhan kohteeksi vuonna 1992 - tytön kohtalo sai kuulustelijatkin kyyneliin

26.11.2020 10:15 - Emmi Moilanen

Murha joka tapahtui -podcastin tuore jakso ei sovi herkimmille kuuntelijoille.

Murha joka tapahtui -podcastin tämän viikon jakso kuljettaa kuuntelijat Iso-Britanniaan ja vuoteen 1992. Jakso kertaa Suzanne Capperin surullisen tapauksen, jossa huonoon seuraan ajautuminen lopulta sinetöi hänen kohtalonsa. Jakso sisältää kuvauksia äärimmäisestä väkivallasta, eikä jaksoa suositella herkimmille kuulijoille.

Suzannen vanhemmat erosivat tytön ollessa 14-vuotias, ja Suzanne eli siitä lähtien jokseenkin juuretonta elämää. Luonteeltaan kiltti ja myötäilevä Suzanne oireili eroa sekä kodin sirpaloitumista, ja alkoi muun muassa lintsata koulusta. Suzannen sisko on kertonut sisarensa hakeneen eron jälkeen huomiota ja hyväksyntää keneltä tahansa, eikä kyseenalaistanut sitä, miten huomiota antavat ihmiset häntä kohtelivat.

16-vuotiaana Suzanne ajautui porukkaan, jossa häntä käytettiin häikäilemättömästi hyväksi. Suzanne vietti paljon aikaa talossa, jossa porukalla oli jatkuvat alkoholin ja huumeiden huuruiset juhlat. Talossa viettivät päätoimisesti aikaa muun muassa Jean Powell, Bernadette McNeilly, Glyn Powell, ja Anthony Dudson. Erityisesti Jean ja Bernadette olivat vaarallinen kaksikko, he uhkailivat ja pelottelivat ihmisiä, jotka sattuivat heidän tielleen. Talossa Suzannea alistettiin ja nöyryytettiin muiden katsellessa.

Jean kohdisti Suzanneen väkivaltaa, ja marraskuussa 1992 Suzanne tapasi kasvot mustelmilla äitinsä. Suzanne pyysi, voisiko hän mennä äidin luokse asumaan ja kaksikko sopi muuton tapahtuvan jouluaattona. Kaksi viikkoa keskustelun jälkeen Jeanin talosta löytyi satiaisia, ja lopulta Suzanne sai asiasta syyt niskoilleen. Talossa asuva Bernadette alkoi myös väittää Suzannen varastaneen tämän vaatteita, joka lisäsi vettä vihakampanjan myllyyn.

Joulukuun 7. päivänä Suzanne oli poikkeuksellisesti omassa kodissaan, isäpuolensa luona. Jean ja Bernadette menivät hakemaan Suzannea tekosyyhyn vedoten, oikeasti tarkoituksenaan selvittää satiaistapausta. Jeanin talolla odottivat Glyn ja Anthony, jotka kävivät Suzanneen välittömästi käsiksi. Suzannea pahoinpideltiin tuntikaupalla julmasti.

Kiduttaminen jatkui vielä seuraavat viisi päivää, ja lopulta nelikko vei Suzannen 25 kilometrin päähän syrjäseudulle, auton takakontissa. Suzanne potkittiin kohti metsää, ja nelikko sytytti elävän tytön tuleen ja poistuivat paikalta. Pahoin palanut Suzanne lähti lopulta kulkemaan tietä pitkin etsimään itselleen apua. Ohikulkijat saattoivat tytön lähimpään taloon, josta soitettiin ambulanssi. Suzanne kiidätettiin sairaalaan, jossa hän kertoi hoitaneelle lääkärille kiduttajiensa nimet. Tämän jälkeen Suzanne vaivutettiin koomaan, ja hän menehtyi vammoihinsa 18. joulukuuta 1992.

Tekijät pidätettiin kidnappaamisesta sekä kiduttamisesta, ja myöhemmin syytteisiin lisättiin myös murha. Tuore podcast-jakso kertaa, kuinka tapauksen kuulustelijatkin itkivät Suzannen kohtaloa, sillä kyseessä oli ennen kuulumatonta kidutusta ja epäinhimillistä toimintaa.

Voit kuunnella Murha joka tapahtui -podcastin tuoreen jakson tästä. Jakson sisältö voi järkyttää, eikä sovi herkimmille kuuntelijoille.

Lue myös: Kohuttu seksikultti ehti toimia 20 vuotta - millainen oli ryhmä, johon kuului myös Hollywood-tähtiä?

Lue myös: Miesystävä surmasi Anni Törnin vuonna 2018 - veli aisti nopeasti, ettei kaikki ole kuten kumppani väittää

Lue myös: Uusi Podplay-sovellus kokoaa parhaat podcastit kuuntelijoille - kuumimmat ulkomaiset sarjat mukana

Voice.fi ja PodPlay ovat osa Bauer Mediaa.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat