Kuva: AOP

Katri Kulmuni eroon johtaneesta kohusta: "Koitin hoitaa sen mahdollisimman vastuullisesti"

21.03.2021 08:15 - Henna Koste

Katri Kulmuni avaa tuntemuksiaan piinaviikosta, jolloin hän myös päätti erota valtiovarainministerin tehtävästään.

Radio Novan Sunnuntaibrunssissa Esko Eerikäisen vieraaksi saapui tällä viikolla poliitikko Katri Kulmuni. Millainen Kulmuni on kotioloissa? Mitä hän ajattelee koronapandemiasta? Miltä näyttää Kulmunin tulevaisuus? Onko poliitikon vastaus harjoiteltu juttu vai mistä on kyse? Muun muassa näistä puhutaan tuoreessa Sunnuntaibrunssissa.

Kesällä 2020 Kulmuni joutui myrskyn silmään, sillä hän oli saanut viestintäkoulutusta yksityiseltä konsulttiyritykseltä. Loppulasku oli 56 000 euroa, jotka oli maksatettu ministeriöillä. Kulmuni lupasi jo maksaa laskut takaisin omasta pussistaan. Kohun keskellä Kulmuni päätti kuitenkin erota ministerin tehtävästään. 

- En tiennyt kaikkea, mitä siihen liittyy. Kun joutuu johtavassa tehtävässä yllättävään tilanteeseen, ettei tiedäkään kaikkea, täytyy miettiä, kuinka tämä hoidetaan mahdollisimman hyvin ja nopeasti. Kaikista pahinta on tietysti jäädä roikkumaan johonkin asiaan. Niin minä koitin hoitaa sen mahdollisimman vastuullisesti, oikein ja kunnolla. Olihan se kova ja rankka viikko, enkä tietenkään toivo vastaavaa kenellekään, Kulmuni sanoo nyt. 

Eerikäinen toteaa, että jos hän haluaisi koulutusta työssään, hän olettaisi, että firma myös maksaa sen. Hän kysyy Kulmunilta, miksi tässä tapauksessa hänen työssään suureksi hyödyksi oleva koulutus olisi pitänyt maksaa omasta pussista ja miksi tapaus johti Kulmunin eroon.

- 50 000 euroa on paljon rahaa. Se on suomalaisten rahaa. Minusta se on niin paljon rahaa - se ei ole kohtuullinen. Poliitikon ja johtavassa asemassa olevan tehtävä on kantaa vastuuta, Kulmuni sanoo. 

Hän toteaa tehneensä itse ratkaisunsa ja eropäätöksen.  

- Silloin täytyy toimia niin hyvin kuin osaa ja saada tilanne hallintaan. Ei ole hyvä vaihtoehto, että tilanne velloo ja vyöryy eri suuntaan. Silloin täytyy toimia ryhdikkäästi ja niin koitin toimia, Kulmuni sanoo. 

Kuuntele koko jakso Podplaysta täältä

Radio Novan Sunnuntaibrunssi sunnuntaisin 10.00-12.00

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Sanna Marinilta napakka twiitti naisvihaa vastaan: "Naiset johtavat hallitusta. Get over it"

Kilpailut

Uusimmat