Kuva: AOP

Tiesitkö, miksi farkuissasi on hyödyttömältä vaikuttava pikkutasku?

26.02.2022 09:15 - Roy Kokkonen

Pikkutaskullekin löytyy järkeenkäypä selitys.

Tiesitkö-podcastissa kaikesta kiinnostunut toimittaja ja nippelitiedon maisteri Roy Kokkonen selvittää asioita, jotka ehkä tiesit - mutta et kuitenkaan. Uudet jaksot ilmestyvät lauantaisin Podplayssa.

Oletko kiinnittänyt huomiota farkkujesi oikeaan etutaskuun? Lähes kaikissa malleissa etutaskun kanssa on mukana myös pienempi tasku. Se on niin pieni, että käyttötarkoitusta sille on vaikea keksiä.

Kun Levi Strauss valmisti ensimmäiset farkkunsa 1870-luvulla, pikkutaskulle oli vissi tarve. Tuohon aikaan kelloa ei katsottu älypuhelimesta tai edes rannekellosta. 1800-luvulla yleisin kello, jos sellaisen sattui omistamaan, oli taskukello. Ja sitä varten pikkutasku oli juuri sopiva.

Usein pikkutasku mielletään farkkujen viidentenä taskuna, mutta se ei oikeasti ole totta. Alun perin Levi’s-farkuissa oli kaksi taskua edessä, pikkutasku ja yksi takatasku oikealla puolella. Vasen takatasku tuli kuvioihin vasta vuonna 1901.

Vaikka taskukellolle ei ole enää nykypäivänä käyttöä, voi pikkutaskua käyttää vaikkapa kolikoiden säilömiseen. Ja on netissä joku kertonut kantavansa siellä kätevästi kondomiakin.

Lue myös: Tiesitkö, että kuplamuovi keksittiin alun perin tapetiksi?

Lue myös: Tiesitkö, mikä on Suomen pisin paikannimi? Sekin kuitenkin kalpenee maailman pisimmän edessä

Lue myös: Tiesitkö, että Euroopan suurin kaupunki sijaitsee Suomessa?

Lähteet: Insider

Kilpailut

Uusimmat