Kuva: Shutterstock

Kuunteletko paljon podcasteja? Katso kesäloman kuunteluvinkit

01.07.2022 09:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Tarjolla on niin rikoksia, satuja, suuria tarinoita kuin surullisia tragedioita.

Kesä on saapunut Pohjolaan ja monet ihmiset viettävät lomaansa rennosti esimerkiksi mökin rauhassa, hiekkarantojen kuumuudessa tai ulkomailla. Monet myös matkustavat paljon autoissa, junissa ja lentokoneissa, joten erilaisten podcastien kuunteluun löytyy aikaa.

Mitä sitten voisit kuunnella? Alta voit katsoa muutamat podcast-vinkin kesän ratoksi. Tarjolla on niin rikoksia, satuja, suuria tarinoita kuin surullisia tragedioita. Lisää podcasteja löydät Podplay-palvelusta.

Siitä on vaikea puhua

Mikä on vaikeinta mitä sulle on koskaan tapahtunut? Siitä on vaikea puhua -podcastissa täysin tavalliset ihmiset kertovat omista elämää järisyttäneistä kokemuksistaan, anonyymisti. Jokaisessa jaksossa kuulemme yhden ihmisen tarinan. Huomioithan jaksokohtaiset sisältövaroitukset.

Rikosmyytit

Rikosmyytit-podcastissa poliisin entinen rikostutkija Sami Sallinen ja rikostoimittaja Heidi Holmavuo syventyvät rikollisuuteen sekä sen synnyttämiin pelkoihin rehellisen realistisesti. Esiin saattaa nousta seikkoja, jotka eivät ole poliittisesti täysin korrekteja ja vaikeille asioille uskalletaan myös nauraa.

Lasten sadut

Lasten sadut ovat Minna Kivelän ja Paula Norosen käsikirjoittamia ja näyttelemiä äänisatuja lapsille. Tarinoissa seikkailevat muun muassa Pahismummo, Jaska ja Taikakakkakikkare, bilekissat sekä oravat Mauri ja Vesa. Minna on tullut yleisölle tutuksi mm. sarjoista Närpiäiset ja Kätevä emäntä. Paula puolestaan tunnetaan Supermarsu-kirjasarjasta ja useista tv:n huumoriohjelmista.

Pinnan alla

Pinnan alla -sarjassa kohdataan ihmisiä, jotka eivät elä ihan niiden perinteisimpien mallien mukaisesti. Keitä he ovat? Miksi ja miten he ovat hakeutuneet oman viiteryhmänsä piiriin? Mitä se antaa heille? Miten he katsovat ympäröivää maailmaa? Muun muassa näihin kysymyksiin haetaan vastauksia. Samalla kun Pinnan alla vastaa mm. edellä mainittuihin kysymyksiin, se valottaa valtavirran ulkopuolella olevia suuntauksia pyrkien madaltamaan kynnystä suhtautua erilaisiin asioihin, ilmiöihin ja ihmisiin.

Mamma Mia

Mamma Mia -podcastissa julkisuuden monissa liemissä keitetyt Henna Kalinainen ja Vilma Josefiina Karjalainen päästetään täysin irti ja nyt he pääsevät vihdoin itse kertomaan, miten asiat ovat. Eetteriin täräytellään suoraa puhetta äitiydestä, miehistä, tosi-tv:stä ja paljon muusta.

Mielipäiväkirja

Mitä mielessä? Mikä mieltä painaa? Jenni Janakka ja Emilia Kujala pohtivat Mielipäiväkirja-podcastissa mielen liikkeitä, syntyjä syviä ja kipuja niin kauniita. Jenni on keittiöfilosofi ja Emilia on psykoterapeutti, ja molemmat ovat myös ihan vaan ihmisiä.

Voice.fi, Iskelmä, Radio Nova ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Nainen oli äitinsä vierellä tämän viimeisinä hetkinä - "Hengitys vain lakkasi"

Lue myös: Vilma Karjalainen sai lähtöpassit Jodelista - "Taisi mennä vähän yli"

Kilpailut

Uusimmat