Kuva: Shutterstock

Kasviksia grilliin - huippukokit kertovat vinkkejä, kuinka kasvikset maistuvat kesälautasella

07.07.2022 09:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Lihan rinnalle kelpaavat grilliin myös kasvikset. Lue, millaisia vinkkejä suomalaiset huippukokit antavat vihannesten varalle.

Suomen monta vuodenaikaa tarjoaa vaihtelevien sääolosuhteiden lisäksi vaihtelua myös lautaselle. Keväällä maistuu parsa, kesällä herkutellaan mansikoilla ja syksyn sateet kypsyttävät sienet herkuteltaviksi.

Henksun safka -podcastin uudessa jaksossa huippukokit Pekka Terävä, Antti Vahtera sekä Petteri Luoto muistuttavat, että kesän grillaushetkissä kannattaa muistaa myös hyödyntää kasviksia.

- Huomasin, että parsasta tulee oikein hyvä, kun sen käyttää nopeasti grillissä, ohjelman juontajana toimiva Pauli Aalto-Setälä toteaa.

- Kukkakaali leikataan neljään osaan. Pinnalle oliiviöljyä, currya ja suolaa. Sitten grillaamaan, keittiömestarina toimiva Luoto vinkkaa.

Myös kesäkurpitsalle Luoto neuvoo yksinkertaisen reseptin.

- Tsukkini [kesäkurpitsa] viipaleiksi, päälle oliiviöljyä sekä fenkolin ja aniksen siemeniä. Sitten grilliin, Luoto jatkaa yksinkertaisia kasvisreseptejä.

Terävä luottaa myös simppeliin reseptiin. Hän suosittelee kokeilemaan grillattua purjoa, jonka voi höystää voinokareella.

Vahtera puolestaan suosittelee grilliin kirsikkatomaatteja.

- Uunivuoassa grilliin kirsikkatomaatteja. Päälle oliiviöljyä ja suolaa. Anna tomaattien kuumeta grillissä pehmeiksi, ei niin, että niihin tulisi väriä pintaan. Kun tomaatit ovat pehmenneet, ota ne pois grillistä ja anna jäähtyä. Kun tomaatit ovat jäähtyneet, revi päälle burrata- tai mozzarellajuustoa ja basilikaa. Päälle vielä paahdettuja pinjansiemeniä ja paahdettua leipää, Vahtera neuvoo.

Voit kuunnella koko jakson alta sekä Podplaysta.

Lue myös: Mikä on erikoisin raaka-aine, jota olet kokannut? Huippukokit kertovat kokemuksistaan uudessa sarjassa

Lue myös: Timo Koivusalo kertoo, miten hän nauttii juhannusmakkaransa - "Olen vanhan liiton mies"

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä sekä Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat