Kuva: Laura Kiuru

Henna Kalinainen sairastui vakavasti - 'Ajattelin kuolevani sänkyyn'

14.04.2023 07:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Tosi-tv-tähtenä ja podcastaajana tunnettu Henna Kalinainen joutui yli viikoksi sairaalaan sairastuttuaan keuhkokuumeeseen ja verenmyrkytykseen.

Tosi-tv-tähtenä ja podcastaajana tunnettu Henna Kalinainen kertoo Mamma Mia -podcastin tuoreessa jaksossa joutuneensa hiljattain sairaalahoitoon. Tosi-tv-tähti kertoo viettäneensä sairaalassa kahdeksan vuorokautta keuhkokuumeen ja verenmyrkytyksen vuoksi.

- Olen saapunut suoraan sairaalasta tekemään tätä podcast-jaksoa, Kalinainen toteaa podcastissa.

- Tämä oli oikeastaan sellainen "läheltä liippasi" -tilanne. Ensimmäistä kertaa pelotti, että tuliko lähtö, Kalinainen paljastaa.

Kalinainen kertoo sairastuneensa hiljattain ja oireet muistuttivat flunssan oireita. Podcastaajan mukaan flunssa oli ollut sitkeä, mutta lopulta sairaus tuntui helpottuvan. Oireet kuitenkin palasivat pian takaisin.

- Yhtäkkiä kuntoni romahti pari viikkoa sitten. Minun oli tarkoitus herätä aamulla lapsen kanssa, mutta sanoin Jarkolle [Kalinaisen puoliso], että minulla on jotenkin outo olo, podcastaaja muistelee.

Kalinainen kertoo puolison nousseen hänen puolestaan päivän askareisiin pariskunnan yhteisen lapsen kanssa. Kalinainen kertoo olleensa vielä iltapäivällä voimaton, jonka vuoksi hän ei ollut päässyt ylös sängystä. Podcastaajan mukaan hänellä oli tuolloin korkea kuume.

- Ajattelin vain, että huono tuuri, että olen taas kipeänä.

Oireet kuitenkin jatkoivat pahenemistaan.

- En saanut nukuttua, sillä minulla oli niin huono olo. Minua alkoi pistämään rintaan ja olikohan se seuraava yö, kun sanoin, etten saa henkeä, Kalinainen kuvailee oireitaan.

Kalinainen kertoo ambulanssin käyneen tarkistamassa tilanteen. Ensihoitajat olivat epäilleet oireiden johtuvan joko koronasta tai influenssasta.

- Siinä oli se huono puoli, että mitkään arvot eivät kuvastaneet olotilaani. Happisaturaationi oli hyvä, ettei siitä tarvinnut liiemmin huolestua ja keuhkoni olivat kuulostaneet ihan ok:lta, Kalinainen kertaa tapahtumia.

Kalinainen kertoo sairastastelun jatkuneen ja hänelle oli kehkeytynyt tuona aikana vakava keuhkokuume sekä verenmyrkytys.

- En jaksanut lähteä lääkäriin, en jaksanut mennä vessaan itse. Minulla oli niin vaikea olo, ajattelin, että 'okei, kuolen tähän sänkyyn'.

Ensihoitajat tulivat käymään Kalinaisen kotona toistamiseen, ja tällä kertaa hoitajat katsoivat parhaaksi viedä naisen käymään sairaalassa, jotta tämän vointi voitaisiin tarkistaa perusteellisesti.

- Tulehdusarvoni sairaalaan mentäessä olivat 400, Kalinainen muistelee.

Kalinainen toteaa olevansa kiitollinen saamastaan hoidosta.

- Ensihoitajat pelastivat todennäköisesti henkeni. Olen ihan mielettömän kiitollinen, podcastaaja summaa.

Kalinainen kertoo podcastissa sairaalassaolostaan sekä siitä, miten vakava sairastuminen on vaikuttanut hänen ajatuksiinsa elämästä ja itsestään huolehtimisesta.

Voit kuunnella jakson alta sekä Podplaysta.

Lue myös: Henna Kalinainen joutui perheensä kanssa autokolariin - "Tällä kertaa minulla oli turvavyö"

Lue myös: Alkoholi oli osa Henna Kalinaisen elämää - tuoppi aamuyhdeksältä toi helpotusta ahdistukseen

Voice.fi ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat