Kuva: Laura Kiuru

Alkoholi oli osa Henna Kalinaisen elämää - tuoppi aamuyhdeksältä toi helpotusta ahdistukseen

19.08.2022 09:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Tosi-tv-tähti on viettänyt vuosia julkisuudessa ja suomalaisissa seurapiireissä. Alkoholi hiipikin varkain Kalinaisen elämään seurapiirielämän myötä.

Tosi-tv-tähdet Henna Kalinainen ja Vilma Karjalainen kertovat omasta suhteestaan alkoholiin uudessa Mamma Mia -podcastin jaksossa.

Kalinainen tunnustaa käyttäneensä alkoholia liikaa menneisyydessään. Hän kertoo maistaneensa alkoholia ensimmäisen kerran jo 14-vuotiaana. Vuosien varrella alkoholi kuitenkin hiipi varkain elämään.

- Mulla lähti se [alkoholinkäyttö] vähän väärille urille siinä vaiheessa, kun menin kauppikseen, Kalinainen muistelee.

Tosi-tv-tähti kertoo uusien ystävien kanssa viettäneen paljon aikaa viihteellä.

- Innostuin käymään Helsingissä ja siellä pääsin niin sanotusti "piireihin", Kalinainen jatkaa.

Kalinainen muistelee juoneensa nuorena runsaasti alkoholia ja päihde jäikin osaksi tosi-tv-tähden elämää. Noustuaan julkisuuteen Kalinainen kertoo ryhtyneensä käymään ulkona useana päivinä viikossa.

- Oli sunnareita, joihin piti mennä. Pikkulauantai keskiviikkoisin, johon piti mennä. Sitten muistan, että Baarikärpäsessä oli joku tiistai ja sitten maanantaisikin oli joku. Huomasin, että kävin ulkona ihan sikana, Kalinainen luettelee baareissa ja yökerhoissa vietettyjä iltoja.

- Sitä ei edes huomaa, kuinka huomaamatta alkoholi hiipii elämään, tosi-tv-tähti muistelee.

Alkoholista helpotusta ahdistukseen

Kalinainen paljastaa alkoholinkäytön vaikuttaneen suuresti elämäntapoihin ja mielialaan.

- Seurapiirit jäivät. Masennuin ja ulkonäköni alkoi muuttumaan huonon ruokavalion vuoksi. Kun joi, niin tuli eri tavalla nälkä: tuli syötyä paljon grillisafkaa, pizzaa, koko ajan ulkona ja notkuvissa noutopöydissä, tosi-tv-tähti kertoo alkoholinkäytön vaikutuksista.

- Painoni alkoi nousemaan. Masennuin, sillä en enää sopinutkaan siihen muottiin. Asuin Punavuoressa aivan Seiskan toimituksen vieressä, Kalinainen valottaa.

Tosi-tv-tähti kertoo, ettei halunnut enää näyttäytyä julkisesti, joten hän alkoi viettämään aikaa lähibaarissa. Aluksi tosi-tv-tähti kävi lähibaarissa viikonloppuisin juomassa muutaman alkoholiannoksen ennen muualle siirtymistä. Lopulta hän havahtui istuvansa aamuyhdeksältä kapakassa oluttuoppi kädessään, riippumatta siitä, mikä viikonpäivä oli kyseessä.

- Siitä tuli tärkeä asia päälleni. Olin ahdistunut ja se toimi ikään kuin lääkkeenä, Kalinainen paljastaa.

- Pystyin kohtaamaan sosiaalisia tilanteita paremmin. Kertyneet kilotkin ahdistivat, enkä kehdannut mennä kauppaan. Kun join muutaman, niin sitten uskalsin mennä, hän jatkaa.

Muutos elämään tuli kuitenkin puolison Jarkon myötä. Puoliso kysyi suoraan, olisiko Kalinainen valmis muuttamaan elämäänsä.

Päätös alkoholinkäytön lopettamisesta oli kuitenkin Kalinaiselle helppo. Hän toteaa jaksossa, että päätöksen tehtyään päihteestä oli helppo päästää irti.

- Lopetin vain. Elämäni muuttui ja halusin tehdä muita asioita ja päätös oli helppo tehdä, Kalinainen summaa ajatuksiaan.

Voit kuunnella koko jakson alta sekä Podplaysta.

Lue myös: Henna Kalinainen luottaa kotona perinteiseen työnjakoon - 'Kotityöt kuuluvat naisille'

Lue myös: Tosi-tv-tähti harrasti vahingossa seksiä ystävänsä puolison kanssa - asia valkeni seuraavana aamuna

Lue myös: Henna Kalinainen antaa neuvon parisuhteeseen - "Miehelle voi sanoa 'katso pornoa ja vedä käteen'"

Voice.fi ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat