Kuva: Laura Kiuru

Rosanna Kulju joutui rakentamaan elämänsä uudelleen masennuksen myötä - "Mietin, että mitä v*ttua nyt teen"

13.04.2023 20:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Piritta Hagman ja Rosanna Kulju kertovat Pimppiheimo-podcastin uudessa jaksossa omista haasteistaan mielenterveyden kanssa.

Pimppiheimo-podcastin uudessa jaksossa Piritta Hagman ja Rosanna Kulju keskustelevat mielenterveydestä. Juontajat kertovat avoimesti omista kamppailuistaan mielenterveyden kanssa, sekä siitä, millaista on olla myös kanssakulkijana sairastuneen rinnalla.

Kulju kertoo sairastuneensa masennukseen muutamia vuosia sitten, jolloin elämän peruspalikat piti järjestellä täysin uudelleen. Juontaja sanoo kamppailleensa muun muassa suorituskeskeisyyden ja täydellisyyden tavoittelun kanssa.

- Mun piti rakentaa mun elämä uusiksi, koska ymmärsin, etten ole mikään supernainen jolla on viitta päällä ja joka voi tehdä kaiken samaan aikaan ja olla paras tyttöystävä, ystävä, lapsi. Et voi olla monessa paikassa samaan aikaan, se kosahtaa sitten jossain kohtaa ja kovaa, Kulju kertoo.

- Olin saikulla, istuin sohvalla ja tuijotin seinää ja mietin, että mitä v*ttua nyt sitten, mitä v*ttua minä nyt teen. 

Kuljun mukaan oli tärkeää ymmärtää, ettei edellä mainittu elämäntapa ole mahdollinen kenellekään. Hän kertoo tajunneensa, että myös rutiinit ovat avainasemassa elämänlaadun parantamiseksi. Haasteeksi nousi myös ihmisten kohtaaminen, jota julkinen ammatti ei omalta osaltaan ainakaan helpottanut. Niinpä Kulju rakensi yhteistyössä terapeuttinsa kanssa tarkat arkirutiinit arjen helpottamiseksi.

- Joka ikinen aamu kiinnosti tai ei, niin menin suihkuun, pesin hampaat, laitoin rasvaa naamaa ja tukan ponnarille. Sitten join kahvin, söin aamupalan ja lähdin kävelylle, jotta oli pakko kohdata ihmisiä, Kulju muistelee.

Myös Hagman avaa omia kokemuksiaan mielenterveysongelmien tiimoilta. Hän kertoo raskaudenjälkeisestä masennuksestaan tuoreessa jaksossa, jonka voit kuunnella joko alta tai Podplaysta

Mikäli sinä, läheisesi tai tuttavasi kokee itsetuhoisia ajatuksia, niin löydät apua helposti muun muassa Mieli ry:n ja Mielenterveyden keskusliiton sivuilta tai Valtakunnallisesta kriisipuhelimesta, joka palvelee 24/7: 09 2525 0111.

Lue myös: Raskausaika nosti Piritta Hagmanin seksihalut taivaisiin: "Menee ihan överiksi suoraan sanottuna"

Lue myös: Chike Ohanwe puhuu avoimesti seksistä: "Olin pitkä, tumma ja komea ja sen mukana tuli myös paineita"

Lue myös: Miksi orgasmeja feikataan? Rosanna Kulju ja Piritta Hagman tekevät paljastuksia omasta seksielämästään

Voice.fi, Nova, Iskelmä ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat