Kuva: Emmi Moilanen

Eevi Teittinen avoimenä äitiydestä - "On vaikeaa olla tiukka ja asettaa rajoja"

14.05.2023 14:15 - Elsa Silvan

Eevi Teittinen viettää toista äitienpäiväänsä äitinä. Teittinen kertoo Sunnuntaibrunssi-ohjelmassa, miten hän on kokenut äitiyden.

Esko Eerikäisen Sunnuntaibrunssi-ohjelman äitienpäiväjaksossa on vieraana Eevi Teittinen. Teittinen viettää toista äitienpäiväänsä äitinä puolitoistavuotiaan lapsensa sekä puolisonsa Teemu Packalénin kanssa.

Teittinen on uusimmalla Fitnesspäiväkirjat-kaudella mukana. Hän on ollut myös ensimmäisillä kausilla ohjelmassa, mutta piti välissä taukoa. Kausi on erilainen Teittisen osalta, koska arki koostuu lapsenhoidosta eikä keskity treenaamiseen. Teittinen kertoo, että kameralle puhuminen on todella terapeuttista. 

Eerikäinen miettii, onko Teittinen palannut muistelemaan elämäänsä ensimmäisten Fitnesspäiväkirja-kausien kautta, koska siitä on vuosia aikaa ja elämä oli erilaista. Teittinen kertoo, ettei ole pahemmin katsonut vanhoja jaksoja.

Teittinen kertoo, että äitiyden alkutaival oli todella raskas. Heidän lapsensa syntyi keskosena, joka aiheutti lisää huolta. Teittinen kertoo, että on itsekin keskonen, joten hän luotti siihen, että kaikki menee hyvin.

- Tuntui väärältä olla vauvojen teho-osastolla, koska monien lapset olivat todella sairaita, muistelee Teittinen.

Teittinen ja Packalen. (kuva: AOP / Tomi Natri)

Teittisen mies Teemu Packalén on entinen vapaaottelija. Hän ilmoitti lopettavansa uransa sinä päivänä, kun heidän lapsensa syntyi. Lapsen saaminen oli pariskunnalle yhteinen päätös, mutta asian kanssa täytyi käydä paljon keskustelua, koska Teittisen ja Packalénin urat olivat niin eri vaiheissa.

- Olin jo ihan valmis äidiksi. Odottelin Teemun valmiutta.

Teittinen kertoo, että oli aluksi todella epävarma vauvan kanssa. Vauvaelämään kesti tottua. 

- Väsymykseen turtui, muistelee Teittinen.

- Fyysinen palautuminen oli nopeampaa kuin henkinen.

Teittinen kertoo, että äitiys tuntuu juuri siltä, miten kaikki äidit sitä kuvailevat.

- Se on samalla niin ihanaa, mutta samalla todella raskasta. Välillä mietin, miten olen ajautunut tähän tilanteeseen, Teittinen nauraa.

Teittinen kertoo, kuinka tärkeää on hyvä tukiverkko. Packalénin äiti oli synnytyksessä mukana ja perheenjäsenet ovat auttaneet todella paljon lapsen kanssa.

Teittinen neuvoo, että synnytyksen jälkeen ei voi alkaa urheilemaan heti samalla tavalla kuin ennen. Täytyy antaa aikaa palautumiselle.

- Monet lähtevät liian äkkiä liian kovaa, Teittinen kertoo.

Eerikäinen kysyy, onko äitiys muuttanut Teittistä ihmisenä. Hän kertoo, että hänen miehensä on huomannut eron.

- Ajattelen enemmän muita ihmisiä kuin itseäni. Olen myös rauhallisempi ja siedän enemmän asioita ennen kuin menetän hermoni, Teittinen vastaa.

- On vaikeaa olla tiukka ja asettaa rajoja.

Sunnuntaibrunssi-ohjelmassa Teittinen myös kertoo Eerikäiselle, kuinka häneltä löydettiin vahingossa sydänvika eikä voinut osallistua tiettyyn ohjelmaan. Hän myös kertoo vanhemmuuden vaikeuksista sekä parisuhteesta vauva-arjen ympärillä. Lopuksi hän myös kertoo äitienpäiväsuunnitelmistaan.

Kuuntele koko Sunnuntaibrunssi-jakso Podplaysta. 

Lue myös: Eevi Teittinen avautuu rehellisesti äitiydestä, seuraajat samaistuvat: "Totta joka sana!"

Lue myös: Eevi Teittinen avoimena terveyshuolistaan - "Multa löydettiin sydänvika"

Kilpailut

Uusimmat