Kuva: Fotolia

Äidilleni: "Löysit uuden miehen ja unohdit meidät"

22.05.2016 20:15 - Tarja Vilén

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

"Minä en enää tunne sinua. Ennen olit äiti, jolle lapset olivat koko elämä, mutta sinun ja isän ero muutti kaiken. Löysit uuden miehen ja unohdit meidät. Vaikka haluat itse olla onnellinen, niin sinun pitää vielä kasvattaa pienin siskoni aikuiseksi. 

Siskoni on jäänyt nyt yksin. Olethan siinä mukana elämässä, mutta et silti tarpeeksi läsnä. Et näe, että pieni rakas tyttösi on masentunut. Eikä hän sitä pysty kertomaan sinulle eikä muille. Isä hänet jo hylkäsi ja toivon, että edes sinä äitinä näkisit sen pahan olon. Tajuaisitpa olla enemmän läsnä.

Lapseni syntyy tähän maailmaan ihan pian ja hän syntyy maailmaan, jossa sen mummolla on mies, joka on mummolle paha. Se mies lyö mummoa ja mummo antaa kaiken anteeksi. Se mies haukkuu siskoani ylipainosta ja siskoni mieli järkkyy, kun ei ole vielä edes teini-ikään ehtinyt. Siskoni kotiin on tunkeutunut mies, joka ensin vei äidin ja tukipilarin, ja sitten vielä vie itsetunnon.

Voin itse henkisesti pahoin, kun et äitinä tajua, mitä olet tekemässä. En ikinä antaisi oman onneni mennä lapseni onnen edelle. Vaikka tilanne olisi mikä, niin olet aina äiti, ja lapsesi tarvitsee sinua aina. Minäkin tarvitsisin sinua nyt, kun olen itse ihan pian äiti. En halua sinua tuollaisena minun tai lapseni elämään. Rakastan sinua ja toivon, että sinäkin rakastaisit lapsiasi tarpeeksi nähdäksesi, mitä tapahtuu."

-Tyttäresi

Lue myös: Sinulle rakkaani: "Elämäni vaikein ja viisain teko oli uskaltaa jättää sinut"

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen rea.haverinen@bauermedia.fi. Voicen toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Lue lisää aiheesta avoin-kirje

Sinulle ystävä, jota rakastan: "Mietin, että missä on se ihminen, jota tarvitsen nyt eniten?" Sinulle puuttuva puoliskoni: "Rakastan sinua edelleen, vaikka minulla on elämässäni jo uusi mies" Sinulle veljeni, jota en koskaan tavannut: "Poismenosi on vaikuttanut elämääni paljon" Katso kaikki

Kilpailut

Uusimmat