Kuva: Fotolia

Eikö rakkaus roihahtanut heti? Syyt, joiden takia toiset treffit kannattavat

04.07.2016 22:15 - Emmi Moilanen

Kohtalaisen hyvin sujuneet ensitreffit ovat jo riittävän hyvä syy uudelle tapaamiselle.

"Sen oikean" löytäminen ei aina ole helppoa ja yksinkertaista. On normaalia kyseenalaistaa, kannattaako nähdä aikaa ja vaivaa toisten treffien järjestämisen eteen, jos treffikumppani ei onnistunut hurmaavuudellaan viemään jalkoja altasi. Glamour listasi asiat, joita kannattaakin pohtia ennen seuraavaa tapaamista.

Etsit täydellistä tunteiden paloa

Tapailuasiantuntija Neely Steinbergin mukaan ensimmäisten treffien tulisi täyttää kaksi kriteeriä. Hän neuvoo deittailijaa kysymään itseltään, viihtyikö treffeillä kohtalaisen hyvin ja viehättikö treffikumppani edes jonkin verran. Ensitapaamisen jälkeen ei pitäisikään aina odottaa voimakkaan positiivisia tunteita, vaan joskus kohtalaisuus riittää aluksi.

- Jos vastaukset olivat kyllä, tapaa hänet uudestaan ja katso, kasvaako vetovoima välillänne lisää, Steinberg toteaa.

Jos ensimmäisten treffien jälkeen et tuntenut häneen ollenkaan fyysistä vetovoimaa tai olit vain yksinkertaisesti tylsistynyt koko treffien ajan, ovat nämä merkkejä siitä, että uudelleen tapaaminen kannattaa jättää suosiolla väliin.

Laitoit halun tarpeidesi edelle

Joskus ensimmäisillä treffeillä on niin sokaistunut deittikumppanin ulkonäöstä ja karismasta, että unohtaa, mitä todellisuudessa parisuhteelta tarvitsee. Kannattaakin katsoa myös seuralaisen ulkoisen olemuksen lävitse ja selvittää, millaisia hänen elämänasenteensa ja käytöstapansa ovat, katsooko hän sinua silmiin ja onko hän kiinnostunut myös sinun elämästäsi. Nämä kertovat hänestä ihmisenä sekä siitä, oletteko samalla sivulla asioista.

- Jos saat joka päivä sen mitä haluat, et välttämättä ole koskaan onnellinen, mutta jos saat sen mitä tarvitset, olet tyytyväinen koko elämäsi, sanoo treffineuvoja ja kirjailija Laurel House.

Et ollut parhaimmillasi

Syy mitään sanomattomaan oloon ensimmäisten treffien jälkeen saattaa joskus olla myös sinussa. Ehkä takana oli huonosti nukuttu yö tai huono päivä töissä, jolloin uusi ihminen ei luonnollisesti saa sinusta parasta mahdollista ensivaikutelmaa.

- Jos tiedostat, ettet itse ollut parhaimmillasi, vastaa myöntävästi toiseen treffikutsuun, Steinberg toteaa.

Ette ole keskustelleet "kolmesta tärkeästä"

Housen mukaan treffeistä ei pitäisi kieltäytyä, ennen kuin olette keskustelleet kolmesta merkitsevästä seikasta. Treffikumppaneiden tulisi nimittäin ottaa selville toistensa menneisyydestä, nykyisestä elämäntilanteesta sekä siitä, mitä molemmat tulevaisuudeltaan haluavat. Jos välillänne on kemiaa, tällöin se kasvaa luonnostaan.

- Keskustelkaa tulevaisuuden tavoitteistanne ja siitä, mikä on tapailunne perimmäinen tarkoitus, hän neuvoo.

Menneisyyden kokemukset vaikuttavat merkittävästi siihen, millaisia olemme tänä päivänä. Näitä kaikkia on mahdotonta selvittää vain yhden tapaamisen aikana, joten tutustumiselle on hyvä antaa aikaa.

Kiirehdit tutustumisessa

Jos sinun tarvitsee kysyä itseltäsi, kannattaako toisille treffeille antaa mahdollisuus vai ei, on tämä yleensä merkki siitä, että uudelleen tapaaminen kannattaa. On mahdollista, että olet kiirehtinyt ensimmäisten treffien lävitse päämääränäsi ainoastaan mahdollisimman nopea tutustuminen uuteen ihmiseen.

- Älä kiirehdi mielessäsi useita askelia tilanteen edelle miettiessäsi potentiaalista parisuhdetta, Steinberg toteaa.

Voi siis olla, että tarvitsette toiset, tai jopa kolmannet treffit alkaaksenne avautua sekä todella tutustua toisiinne. Kannattaakin muistaa, että yhdet treffit eivät ole aina riittävä mittari päätöksen teolle.

Lähde: Glamour

Lue myös: Vinkit Tinder-treffeille - 10 kohtaa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat