Kuva: Fotolia

Kaduttaako? Yksinkertainen ohje helpottaa oloa

07.07.2016 18:15 - Pauliina Jokinen

Huonot päätökset tai käytös saattavat saada aikaan tukalan olon.

Välillä kaduttaa, eikä aina omia valintojaan voi jälkikäteen täysin allekirjoittaa. Huonoista päätöksistä kannattaa ottaa opiksi, mutta vellominen ja katuminen eivät välttämättä auta pitkälle.

Yksi tapa päästä irti ahdistavasta tunteesta, on miettiä mitä sanoisi samassa tilanteessa olevalle ystävälleen. Psyblog-sivusto neuvookin helpon kirjoitustehtävän, jonka tarkoituksena on auttaa tarkastelemaan tilannetta ulkopuolisen silmin.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tarvitsen avuksesi vain kynän ja paperin. Kuvittele juttelevasi itsellesi ymmärtäväisesti ja myötätuntoista. Mitä sanoisit?

Kaksi testiryhmää kokeilivat kirjoitustehtävän toimivuutta: Toinen ryhmistä kirjoitti itselleen myötätuntoisen vastauksen, kun toinen ryhmä arvioi omaa katumustaan kriittiseen sävyyn.

Tulokset kannustivatkin olemaan itselleen mukava: Ystävällisyys ja myötätunto autoivat käsittelemään pettymyksiä ja nolouden tunteita paremmin kuin itsensä sättiminen.

Tutkimuksen mukaan anteeksianto auttoi myös hyväksymään itsensä paremmin ja keskittymään enemmän positiivisiin piirteisiin.

Lue myös: "En osannut elää ilman häntä" - naiset kertovat, miltä ystävyyden päättyminen tuntuu

Lähde: Psyblog

Suosittelemme

Uusimmat