Väsyneen äidin rehellinen teksti leviää: "Edes vaatteiden pukeminen ei ole tuntunut tärkeältä"

07.07.2016 11:45 - Senni Loikala

Äidiksi tuleminen ei ole ruusuilla tanssimista. Vauvan kanssa eläminen voi olla rankempaa, mitä moni uskoikaan.

Australialainen äiti ja bloggaaja Mel Watts tuli äidiksi yhdeksän kuukautta sitten. Tuo aika on ollut hänelle äärimmäisen rankka, ja sen takia Watts julkaisi tiistaina kokemuksestaan rehellisen Facebook-päivityksen. Se on saanut tuhansia tykkäyksiä ja jakoja vain muutamassa päivässä. Lue tuoreen, mutta väsyneen äidin kirjoitus alta.

"Vauva ei ole ollut kohdussani yhdeksään kuukauteen.

En ole koskaan nukkunut yhtä vähän, kuin viimeisten yhdeksän kuukauden aikana. Tuona aikana olen kärsinyt pahimmasta ahdistuksesta, joka minulla on koskaan ollut.

Vauvan saaminen on uuvuttavaa, eikä elämä silti pysähdy hetkeksikään. Laskut täytyy yhä maksaa, kaupasta täytyy yhä hakea elintarvikkeita, ja itsellesi asettama paine on ylenpalttista.

Vaadimme itseltämme, että tietäisimme koko ajan, mitä olemme tekemässä. Eikä sillä ole väliä, onko sinulla vain yksi lapsi, vai kenties jo kolme, sillä opimme joka päivä uutta.

Ensimmäiset yhdeksän kuukautta vauvojemme elämästä on täynnä arvailua, keinuttamista, hymyilemistä ja itkemistä. Itsellemme asettaman paineen määrä ei ole reilua.

Me emme ole lyömättömiä.

Me olemme ihmisiä, ja me olemme äitejä.

On täysin hyväksyttävää, että tulee päiviä, jolloin et tunne itseäsi tarpeeksi hyväksi.

On täysin hyväksyttävää, ettei sinulla ole aavistustakaan, mikä päivä nyt on. Sinulla on nyt työsi kesken. Olemme saaneet tämän työn. Jotkut naiset selviävät siitä helposti; tai niin me luulemme.

Kaikki naiset eivät selviydy yhtä hyvin. Minä en selviydy hyvin. Motivaationi edes vaatteiden pukemiseen oli kateissa yhdeksän kuukauden ajan, saati sitten, että olisin alkanut treenaamaan saadakseni entisen vartaloni takaisin. Ja se on hyväksyttävää.

Jos sinä olet motivoitunut, niin hieno homma! Jos et, niin muista, että saamme edetä omaan tahtiimme; älä kiirehdi, koska yhteiskunta odottaa sinun tekevän niin.

Elämä haastaa meidät päivittäin.

Tiellemme tulee uusia vaikeuksia joka ikinen päivä. Silti huominen on aina edessämme!

Joten nostetaanpa malja ensimmäisille yhdeksälle kuukaudelle, joka piti sisällään paljon ulostetta, oksennusta ja surkeita yöunia. Me (minä) selvisin siitä, ja me olemme voittajia."

Katso äidin päivitys alta.

Lue myös: Myös lapsettomilla naisilla pitäisi olla oikeus "äitiyslomaan" - kirjoituksesta nousi valtava kohu

Lue myös: Varo lipsauttamasta: Lauseet, jotka loukkaavat nuoria äitejä

Lue myös: Äiti kertoo rankan tositarinan, miksi hänen vauvansa päässä on arpi - imetyskuva koskettaa

Kilpailut

Uusimmat