Kuva: Fotolia

Onko rahat aina lopussa? Yksinkertaisilla säästövinkeillä hallitset tuhlaamista

11.07.2016 21:45 - Tiina Svensk

Jos et osaa määritellä, mihin kaikkeen rahasi aina hupenevat, et varmasti ole yksin.

Rahan säästäminen ei aina ole välttämättä niin yksinkertaista, kuten useat meistä ovat varmasti joskus todenneet. Menoja kun saattaa muodostua vaikka kuinka yllättävistä lähteistä.

She Knows -sivusto tarjosi kuitenkin käytännölliset vinkit, joilla saat säästettyä tehokkaasti euroja -oli tuhlaamisesi syy sitten mikä tahansa:

Säästöjä hätätapauksien varalle

Hätätapauksia ei voi koskaan ennakoida, ja ne ovat lähes väistämättömiä jossain vaiheessa elämää. Yhdysvaltalaisten kulutustottumuksia mitanneessa tutkimuksessa selvisi kuitenkin, ettei suurin osa täysi-ikäisistä ole varautunut yli 450 euron yllättäviin menoihin.

Säästön hätätapauksien varalle voi kuitenkin rakentaa nopeasti. Jos voit irrottaa joka kuukausi palkastasi sata euroa, saat kymmenessä kuukaudessa jo tuhannen euron säästön itsellesi. 100 euroa voit hankkia kuukauden aikana myös nipistämällä menojasi kuukauden ajan tai myymällä käyttämättömiä tavaroitasi kirpputorilla.

Laske budjetti

Budjetointi kuulostaa yhtä hauskalta kuin gluteeniton ruokavalio lomakohteessa - mutta se on todella järkevää ja hyödyllistä. Budjetointi ei myöskään vaadi loistavia excel-taitoja, vaan ainoastaan tehokkaan sovelluksen.

Oman budjetin laskemiseen voi nimittäin käyttää erilaisia sovelluksia, jotka tekevät laskelmat tuloista ja menoistasi puolestasi.

Maksa laskut ajoissa

Etkö saa maksettua laskujasi ajoissa, kun varat eivät anna periksi tai unohdat maksaa laskut ajallaan? Toistuvista muistutuksista tulee nopeasti harmillisen iso lisäsumma laskujen lisäksi, ja laskujen maksaminen kannattaakin laittaa kuntoon ajoissa.

Voit asentaa laskut useimmiten automaattisiksi, jolloin sinun ei tarvitsi huolehtia niiden maksamisesta. Jos taas et voi maksaa isompaa laskua ajoissa, kannattaa neuvotella maksusuunnitelmasta.

Älä shoppaile tunteen kanssa

Jokainen meistä on joskus sortunut tuhlaamaan rahaa itseensä joko surun tai ilon takia. Silloin sortuu kuitenkin useimmiten heräteostoksiin, jotka saattavat jäädä lopulta jopa täysin käyttämättä.

Opettele shoppailemaan 24 tunnin säännön kanssa. Kun löydät jotain, mikä sinun on "pakko saada", pysähdy hetkeksi. Varaa tuote itsellesi seuraavalle päivälle, ja jos ostos tuntuu vielä vuorokauden päästä järkevältä, voit käydä hakemassa sen itsellesi.

Lue myös: Tutkimus selvitti: Oikein tuhlattu raha tekee onnellisemmaksi kuin rakkaus

Lähde: She Knows

Kilpailut

Uusimmat