Kuva: Fotolia

Älä anna kuherruskuukauden hiipua - pidä kipinä yllä pitkässä suhteessa helpoilla vinkeillä

18.07.2016 15:15 - Tiina Svensk

Vinkit sopivat loistavasti pitkän parisuhteen tai avioliiton piristämiseksi.

Suhteen alkuhuuma on ihanaa aikaa, mutta arki tulee aina väistämättä vastaan. Samoin käy myös häiden jälkeiden kuherruskuukauden jälkeen. Vaikka arki oman kullan kanssa onkin ihanaa, ei kannata antaa välisenne kemian kuolla.

SELF listasi kuumat käytännönvinkit jokaiselle avioparille, joka haluaa pitää liekin kuumana vielä vuosienkin yhdessäolon jälkeen:

Tunne itsesi viehättäväksi

Miten viehätysvoimaa voi pitää kaikista helpoiten yllä? Tuntemalla itsensä viehättäväksi. Kun sinä nautit olostasi, tunnet olosi seksikkäämäksi ja itsevarmemmaksi - ja kumppanisi huomaa sen varmasti.

Toinen tapa, jolla pitää yllä omaa viehätysvoimaansa ja libidoa, on puhua seksistä. Tutkimusten mukaan naiset, jotka puhuivat kumppaninsa kanssa päivän aikana 10 minuuttia seksistä omasivat samat halut, kuin naiset, jotka söivät lääkkeitä halujensa ylläpitämiseksi.

Lisäksi seksistä puhuminen lisää läheisyyden tuntemusta pariskunnan välillä, mikä myös on erittäin tärkeää missä tahansa pitkäaikaisessa ja merkittävässä ihmissuhteessa.

Harrastakaa seksiä

- Mitä enemmän seksiä harrastat, sitä seksikkäämmäksi tunnet itsesi - ja sitä enemmän haluat seksiä, kertoo tutkija ja ihmisen seksuaalisuuteen keskittynyt antropologi Helen Fisher SELFille.

Lisäksi säännöllinen seksi nostaa dopamiini ja oksitosiinitasoja, jotka lisäävät läheisyyden tuntua.

Ole itsekäs

Monmouthin yliopistotutkimuksessa selvisi, että onnellisimmat liitot ovat niitä, missä molemmilla osapuolilla on omat harrastuksensa ja mielenkiinnon kohteensa. Omista intohimoistaan ja omasta ajastaan ei siis kannata luopua parisuhteen vuoksi.

Kannusta myös puolisoasi viettämään aikaa hänen omien harrastustensa parissa. Opitte molemmat jotain uutta itsestänne - ja toisistanne.

Astu ulos mukavuusalueeltasi

Yksi parhaista tavoista pitää kipinää yllä pitkänkin ajan jälkeen on tehdä jotain uutta yhdessä. Rohkeus nostaa dopamiinitasoja, jotka on yhdistetty intensiiviseen ja romanttiseen rakkauteen.

Lisäksi epämukavuusalueelle astuminen lisää elossa olemisen tunnetta, ja vahvistaa välistänne sidettä. Unohtakaa siis illallistreffit ja menkää vaeltamaan tai etsikää uusia paikkoja yhdessä - kokeilkaa mitä tahansa, mikä nostaa sykettänne ja on hieman jännittävää!

Luokaa ensihuuma uudestaan

Kuvittele, että sinulla on suhde - kumppanisi kanssa. Silloin voitte kokea uudestaan innostuksen ja läheisyyden tunteet, joita koitte tutustuessanne. Lähettäkää toisillenne kuumia viestejä kesken työpäivän, hanki uudet alusvaatteet tai tavatkaa toisenne vasta baarissa sen sijaan, että lähtisitte ulos yhdessä.

Pitäkää hauskaa ja leikkikää yhdessä - silloin näet rakkaasi myös aivan uudessa valossa.

Juhlistakaa hyviä aikoja

Pariskunnat, jotka juhlistavat hyviä hetkiä yhdessä, ovat tutkitusti onnellisempia, luottavaisempia ja omistautuneempia suhteelle:

- Kun jaat puolisosi innostumisen, olipa kyse sitten mistä tahansa onnistumisesta, kanavoit ilosi kumppaniisi, tutkimusryhmässä ollut Holland selittää.

- Eikä mikään ole viehättävämpää kuin onnellinen ihminen, joka rakastaa elämäänsä.

Kilpailkaa keskenänne

Jos asetatte toisenne pieneen kilpailutilanteeseen, saatatte nähdä toisenne aivan uudessa valossa. Kilpailu nimittäin lisää libidoa ja saa testosteronin virtaamaan sekä miehillä että naisilla.

Haasta siis kumppanisi vaikka tennisotteluun tai muuhun leikkimieliseen kisaan - ja jatkakaa päivää makuuhuoneen puolelle.

Lue myös: Hääsuunnittelijat paljastavat: Hulluimmat asiat, joita hääparit ovat tehneet

Lähde: SELF

Kilpailut

Uusimmat