Kuva: Fotolia

Onko parisuhteessanne tiedostamattomia ongelmia? 11 merkkiä

28.07.2016 16:15 - Senja Rapila

Välillä suhteen ongelmat eivät ole välttämättä niin näkyviä kuin niiden uskoisi olevan.

Kun parisuhteessa näkee punaisia varoitusmerkkejä, kannattaa niihin kiinnittää huomiota. Vaikka pienet asiat tuntuisivat alkuun hyvin harmittomia, voivat ne lopulta syöstä parisuhteen pohjamutiin.

Cosmopolitan listasi 11 merkkiä, joista tiedät suhteenne tarvitsevan lähempää tarkastelua.

1. Laitat aina viestiä ensimmäisenä.

Kirjaimellisesti aina. Kumppani saattaa olla puhelias kun aloitat keskustelun, mutta hänellä ei ole koskaan itsellään mitään kysyttävää tai kiinnostusta laittaa sinulle viestiä ensimmäisenä. Todennäköisesti hänellä on toinen henkilö, jolle hän kertoo päivittäiset kuulumisensa ensimmäisenä.

2. Hän ei ota koskaan kuvia kanssasi.

Jotkut eivät vain yksinkertaisesti pidä kuvien ottamisesta, mutta jos kumppanisi sosiaalinen media on täynnä valokuvia hänestä ja hänen ystävistään, voi tässäkin olla melkoinen ongelma käsillä.

3. Hän ei vastaa sinulle sosiaalisessa mediassa.

Hän saattaa olla sosiaalinen kasvotusten tai tekstiviestitse, mutta silloin jos joku näkee teidät, hän ei haluaisi olla minkäänlaisessa kontaktissa sinuun. Ongelma on, jos sinusta tuntuu, että hän haluaa piilotella sinua.

Tietenkin kasvotusten kommunikointi on huomattavasti tärkeämpää kuin sosiaalisessa mediassa juttelu, mutta kyllä tästäkin voi kasvaa melkoinen elefantti huoneeseen. 

4. Ette ole enää samanlailla fyysisessä kontaktissa.

Parisuhde saattaa ajan myötä mukavoitua, eikä fyysinen kontakti ole samanlaista kuin alkuvaiheessa: päivittäinen koskettelu ja kuhertelu voi vaihtua nopeasti tylsiin, mukaviin hetkiin kotisohvalla. Jos kuitenkin huomaat, että fyysinen kontakti puuttuu suhteesta kokonaan, on aika ottaa suhde lähempään tarkasteluun.

5. Vaivaantunut hiljaisuus on tuttu hetki.

Jos teillä on ollut aiemmin paljon puhuttavaa ja nykyään vaivaantuneisuus hiljaisuuden keskellä on tuttu tunne, voi suhteessa olla jotain painona. Siinä vaiheessa kun huomaat yrittäväsi peittää hiljaisuutta hermostuneella rupattelulla, on aika keskustella asiasta kumppanin kanssa.

6. Et tee asioita, joita rakastat.

Suhteen alussa on ymmärrettävää, että alkuviikot tai kuukaudet kulkevat kullan kanssa kuherrellessa. Siinä vaiheessa kun huomaat, ettei sinulla ole aikaa tai kiinnostusta tehdä asioita joita rakastat, voi olla hyvä aika ottaa askel taaksepäin ja tarkastella suhdetta lähemmin.

Oman itsensä hukkaaminen suhteeseen on hyvin yleistä, joten omaa persoonaa tuleekin vaalia. Muista antaa itsellesi tarpeeksi aikaa, jotta suhteenne ei kärsi.

7. Seuraat jatkuvasti mitä hän tekee sosiaalisessa mediassa.

Mustasukkaisuus, se iskee jossain vaiheessa suhdetta, jos luottamus ei ole molemminpuolista. Jos tunnet, että olette kasvaneet erillenne ja että välillänne on suuri muuri, kannattaa laittaa Facebook pois ja keskittyä asiasta puhumiseen kasvotusten.

8. Vietätte ehkä liikaakin aikaa kotisohvalla.

Kenelläkään ei ole aikaa käydä viikoittain useilla treffeillä, mutta mikäli suhteenne perustuu tänä päivänä sohvalla makaamiseen, on aika pohtia tulevaisuutta. Oliko suhteenne alussa yllätyksiä, ravintolakäyntejä ja spontaaneja reissuja? Kun näiden huomaa kadonneen, voi olla aihetta keskustella suhteen nykytilasta.

9. Hän ei koskaan tee suunnitelmia.

On ymmärrettävää, jos sinä teet aina kaikki suunnitelmat. Kaikki eivät vain osaa organisoida asioita, mutta jos kumppanisi ei koskaan ehdota mitään tekemistä teille, saattaa tiedossa olla ongelmia.

10. Valitat jatkuvasti ystävillesi.

Jos valitat jatkuvasti ulkopuolisille suhteenne laadusta ja sen huononemisesta, voi olla hyvä hetki pitää taukoa. Jos kumppanisi on alkanut käymään enemmän hermoille kuin mitä aiemmin, saattaa se olla viimeinen niitti suhteellenne.

11. Sinusta tuntuu, että yrität liikaa saada suhdetta toimimaan.

Suhteen tulisi edetä luonnollisesti. Jos löydät itsesi tilanteesta, jossa yrität saada suhdetta toimimaan pakolla, voi olla aika luovuttaa ja keskustella tilanteesta kahden kesken. Ehkä se ei ole kaiken sen arvoinen.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Oletko tuoreessa suhteessa? Lue, miten uusi rakkaus kehittyy entistä syvemmäksi

Lue myös: Vältä eroajatukset – varmista, että parisuhderiidat johtavat terveempään suhteeseen

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat