Kuva: Fotolia

Selätä motivaatiokuopat – 5 helppoa askelta tavoitteiden saavuttamiseksi

28.07.2016 11:15 - Emmi Moilanen

Hyvä tukiverkosto voi helpottaa toiminnan aloittamista.

On normaalia, että joskus ahkerinkin työntekijä tuntee olonsa laiskaksi ja yksinkertaisenkin tehtävän aloittaminen tuntuu ylitsepääsemättömältä. Pure Wow listasi helpot keinot kadonneen motivaation etsimiseen.

Aseta tavoitteita

Määritä yksi tai kaksi merkittävintä tavoitetta, joita kohti haluat pyrkiä. Toiminnan aloittamista helpottaa huomattavasti, kun sinulla on tarkka suunnitelma siitä, mitä seuraavaksi tulee tehdä. Vaikka tuntuisi siltä, että hoidettavia asioita on paljon, pysy maltillisena.

Suorita aloittamasi tehtävät pitkäjänteisesti loppuun saakka ennen kuin aloitat uusia projekteja. Näin vältät ylikuormittamasta itseäsi liikaa, jolloin myös motivaatio pysyy yllä pidempään.

Luo tukiverkosto

Kun olet asettanut itsellesi tavoitteen, kerro se myös ystävillesi. Kun muut ovat tietoisia suunnitelmistasi, koet vähemmän kiusausta lopettaa leikin kesken. Ystävät ovat loistava tuki motivaatio-ongelmista kärsiessäsi, mutta he asettavat sopivasti painetta myös siitä, että sovitut hommat tulevat todella hoidettua.

Aloita pienin askelin

Muista, että Roomaakaan ei rakennettu päivässä. Matkalla kohti lopullista tavoitettasi, aseta itsellesi pieniä välietappeja. Näiden avulla tunnet nopeammin tyydytystä siitä, että olet saavuttanut haluamiasi asioita. Tämä puolestaan motivoi jatkamaan yhä kunnianhimoisemmin matkaa pois motivaatiokuopasta.

Lopeta vertailu

Älä vertaa itseäsi muihin - etenkään sellaisella hetkellä, jolloin tunnet itsesi riittämättömäksi. Vertailu syö energiaa ja hidastaa omien tavoitteidesi saavuttamisessa. Tämän asian suhteen on lupa olla hyvällä omalla tunnolla hieman itsekäs ja huolehtia vain itselle merkityksellisistä asioista.

Keskity positiivisiin asioihin

Motivaatiopulasta kärsiessä tosi toimiin ryhtyminen voi tuntua vaikealta. Unohda kuitenkin itsesi kritisointi laiskuudesta ja keskitä voimavarasi positiivisiin asioihin. Sen sijaan, että pohtisit millaisen työn ja tuskan takana tavoitteesi on, ajattele miltä tuntuu, kun olet saavuttanut sen, mitä haluat. Muista, että lasi on aina puoliksi täynnä.

Lähde: Pure Wow

Lue myös: Oletko liian ankara itsellesi? 9 merkkiä kertovat

Kilpailut

Uusimmat