Kuva: Fotolia

8 asiaa, jotka jokaisen äidin pitäisi kokea kerran vuodessa

05.08.2016 12:15 - Emmi Moilanen

Oma aika on tärkeää äidin jaksamisen kannalta. Joskus itseensä tuhlaaminen tai täydellisen selfien ottaminen piristävät mieltä ja tuovat piristystä arkeen.

Pure Wow -sivusto listasi asiat, jotka jokaisen äidin tulisi toteuttaa ainakin kerran vuoden aikana.

1. Käy hieronnassa

Tämä koskee erityisesti pienten lasten äitejä, jotka todennäköisesti kantavat jälkikasvuaan sylissään lähes päivittäin, jolloin erityisesti ylävartalon lihakset voivat joutua koetukselle.

2. Vietä lapsivapaa vuorokausi

Ota aikaa vain itsellesi ja vietä vapaapäivä arkirutiineista nauttimalla esimerkiksi hotelliyöstä. Aamulla on ihana istua valmiiksi katettuun aamupalapöytään ja vain herkutella.

3. Tuhlaa vaatteisiin

Käytännöllisten ja lapsiperhearkeen sopivien vaatteiden sijaan tuhlaa kerrankin juuri niihin vaatteisiin, joita rakastat. Olipa kyseessä sitten nahkatakki tai desing-mekko, itseensä tuhlaaminen aina silloin tällöin piristää mieltä.

4. Ystävysty

Juttele rohkeasti myös muille uusille tuttavuuksille kuin vain toisille äideille, joita tapaat hiekkalaatikon tai leikkikentän reunalla vahtiessanne jälkikasvun leikkejä.

5. Unohda vastuuntunto

Vastuuntunto ja äitiys kulkevat käsi kädessä, mutta välillä pitää myös vaihtaa vapaalle ja irrotella. Juo ravintolaillan aikana yksi drinkki enemmän, jos mielesi todella tekee sitä tai tanssi baarissa yön pikkutunneille saakka.

6. Ota kuva, jossa näytät fantastiselta

Äidit usein kuvaavat vain jälkikasvuaan ja unohtavat, että joskus myös omat hyvät hetket ovat ikuistamisen arvoisia. Tällaisiin kuviin on hyvä palata aikoina, jolloin oma ulkonäkö tuntuu vähemmän mieluisalta ja muistella, että sinusta löytyy runsaasti myös hyviä puolia.

7. Harrasta kulttuuria

Kyseessä voi olla moderni taidenäyttely tai Ryan Goslingin tähdittämä uusi elokuva. Taiteenlajilla ei ole väliä, kunhan punaat huulesi ja vietät rentouttavan illan poissa kotoa kulttuurin parissa.

8. Maksa siivoojasta

Kerran vuodessa on ansaittua pyytää joku toinen paikalle tekemään perusteellinen viikkosiivous.

Lähde: Pure Wow

Lue myös: Miltä näyttää äitiys - katso koskettavat kuvat

Kilpailut

Uusimmat