Kuva: Fotolia

Oma aika, riidat ja salaisuudet - Yllättävät asiat, jotka parantavat suhdetta

04.08.2016 22:15 - Emma Ylistalo

Tutkimusten ja asiantuntijoiden mukaan yllättävätkin asiat voivat olla hyväksi parisuhteelle.

Monet saattavat ajatella, että täydelliset pariskunnat ovat niitä, jotka viettävät paljon aikaa yhdessä, eivätkä koskaan tappele. Jos kuitenkin asiantuntijoita tai tutkimuksia on uskominen, onnellinen parisuhde voi koostua täysin päinvastaisista asioista. Lue alta yllättävät asiat, jotka voivatkin olla hyväksi suhteelle. 

1. He eivät stressaa seksistä

Varsinkin jos kuulee ystäviensä puhuvan aktiivisesta seksielämästään, on helppo alkaa verrata omaansa siihen. Pitäisikö meidän harrastaa seksiä useammin? Mikä on normaalia? Parisuhdeterapeutti Marty Klein kuitenkin muistuttaa, ettei päätään kannata vaivata sellaisilla kysymyksillä. Kun kyse on seksistä, ei määrä ole se olennaisin asia. Tutkimusten mukaan onnellisimmat pariskunnat harrastavat seksiä kerran viikossa.

2. Heillä on salaisuuksia

Joidenkin asioiden pitäminen ainoastaan itsellään voi välillä olla hyvä asia, eikä aivan kaikkea tarvitse jakaa kumppaninsa kanssa. Jos esimerkiksi rakastat tosi-tv-sarjaa, jota kaikki muut vihaavat tai et pidä anopista niin paljon kuin väität, voit tarvittaessa jättää nämä asiat kertomatta puolisollesi.

3. He puhuvat suoraan

Jokainen ihminen käy vessassa ja tarvittaessa näistä asioista voi myös sanoa ääneen. Erään tutkimuksen mukaan onnellisimmat pariskunnat puhuvat avoimesti ällöttävistä - joskin täysin luonnollisista - ihmiskehoon liittyvistä asioista.

4. He menevät naimisiin vanhempina

Tutkimuksen mukaan naimisiin ei kannata rynnätä aivan nuorena, vaan paras aika on naisilla sen jälkeen kun he ovat täyttäneet 27 ja miehillä sen jälkeen kun he ovat täyttäneet 29. Niillä, jotka menevät naimisiin vanhempana on suurempi todennäköisyys pysyä yhdessä.

5. He nukkuvat yksin

Vaikka halailu sohvalla pitkän työpäivän jälkeen onkin ihanaa, toisen kyljessä nukahtaminen ei ole aina niin helppoa. Yhden tutkimuksen mukaan pariskunnan nukkuminen erillisissä sängyissä paransi suhdetta. Toisille pariskunnille jopa erillään asuminen on paras ratkaisu.

6. He tekevät kaksi matkaa vuodessa

Tutkimuksen mukaan kaksi matkaa vuodessa tekevät pariskunnat ovat onnellisimpia. Yli puolet tällaisista pariskunnista sanoi, että matkat saivat heidät muistamaan, miksi he rakastavat toisiaan. Lomalla on myös huomattavasti helpompi järjestää yhteistä aikaa, eli mahdollisuuksien mukaan matkalle kannattaa pyrkiä välillä ihan kahdestaan.

7. He olivat alkuun ystäviä

Vaikka se onkin aika ilmiselvää, tulee toisesta pitää myös ihmisenä. Tutkijoiden mukaan ihmiset, jotka painottavat ystävyyden tärkeyttä parisuhteessa ovat myös seksuaalisesti tyytyväisempiä siinä.

8. Heillä on erilliset rahat

Jos raha on suuri riidanaihe parisuhteessa, oma tili kummallakin voi olla hyvä ratkaisu. Tai jos yhteiset menot on helpompi maksaa yhteiseltä tililtä, voi kumpikin pitää sen lisäksi myös omaa tiliä. Se lisää itsenäisyyttä ja saattaa tehdä asioista mukavampia, sillä sinun ei enää tarvitse käydä keskusteluja siitä, mitä turhaa olet ostanut yhteisillä rahoilla.

9. He hikoilevat yhdessä

Kaloreita voi polttaa makuuhuoneen lisäksi myös esimerkiksi salilla. Erityisen hyvä yhteinen harrastus on tanssi, sillä siinä on kyse kommunikaatiosta ja läheisyydestä. Vaikka rytmitaju ei olisikaan aivan kohdallaan, se ei haittaa, sillä yhteinen nauruhetki tekee varmasti myös hyvää suhteelle.

10. He tappelevat kerran viikossa

Tutkimuksen mukaan riiteleminen on hyvä asia, sillä näin selvitetään asioita, jotka voivat muuten jäädä vaivaamaan. Erityisen tärkeää on kuitenkin muistaa myös pyytää anteeksi, sillä se on avain onnelliseen suhteeseen.

11. He nauttivat ajasta erikseen

Seksuaaliterveyteen perehtyneen tohtori Debby Herbenickin mukaan pariskuntien tulee tasapainottaa aikansa yhdessä ja erikseen. Toiset pariskunnat haluavat tehdä täysin eri asioita samassa huoneessa, mutta jos kaipaatte aikaa täysin erillään toisistanne, myös se on hyväksi suhteelle.

Lähde: Good Housekeeping

Lue myös: Yksinkertainen ajatus voi estää riidan kumppanin kanssa

Kilpailut

Uusimmat