Kuva: Fotolia

Milloin alttarille kannattaa astella? Täydellinen ikä avioitua selvitettiin

11.08.2016 13:15 - Tiina Svensk

Vaikka aikamääreet eivät kaikilla pidäkään paikkaansa, on täydellinen ikä avioliiton solmimiselle selvitetty.

Avioliitto on upea uusi askel parisuhteelle, mutta mikä on täydellinen ikä aloittaa liitto? Vaikka jokainen suhde eteneekin aivan omalla tahdillaan, on Cosmopolitanin mukaan täydellinen ikä avioitua selvitetty.

Todennäköisyys pysyä yhdessä on suurempi

Utahlin yliopisto julkaisi hiljattain tutkimuksensa tulokset, missä täydellinen ikä avioitua paljastettiin: henkilöt, jotka menivät naimisiin ikävuosien 23 ja 32 välillä, pysyivät kaikista todennäköisimmin yhdessä.

Täydellinen ikä määriteltiin sen mukaan, olivatko avioituneet parit enää yhdessä viisi vuotta liiton solmimisen jälkeen. 28-32 ikähaarukkaa nuoremmat tai vanhemmat erosivat todennäköisemmin viiden vuoden sisällä, kun taas kolmenkymmenen ikävuoden lähettyvillä avioituneet pysyivät yhdessä.

Tulos löytyi tilastoista

Tutkimuksessa tulokset selvitettiin avioerotilastojen mukaan. Tilaston mukaan todennäköisyys erota kasvaa 32 ikävuoden jälkeen jopa viisi prosenttia vuosittain. Tutkijat epäilevät, että vietettyään pidemmän aikaa sinkkuna ihmiset ovat tottuneet omiin tapoihinsa, jolloin avioliittoon sopeutuminen saattaa olla haastavaa.

Samalla artikkelissa painotetaan myös, että kyseessä on vain tilastot. Jokainen suhde toimii omalla tapaansa, ja myös nuorempana tai vanhempana solmivat liitot voivat olla toimivia.

Lue myös: 10 karua faktaa avioliitosta: "Ei tee sinua onnelliseksi"

Lue myös: Yllättävää! Seksikumppaneiden määrällä vaikutus avioliiton kestoon

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat