Kuva: Fotolia

Ensimmäinen yhteinen loma edessä? 6 yleistä pulmaa, joihin pariskuntien kannattaa varautua

12.08.2016 20:45 - Emmi Moilanen

Ensimmäisellä yhteisellä lomamatkalla pariskuntien kyky sopeutua kompromisseihin voi joutua koetukselle.

Ensimmäinen yhteinen lomamatka voi olla pariskunnille opettavainen kokemus. Women's Health -sivusto listasi yleisimmät ongelmakohdat, joita pariskunnat usein kohtaavat ensimmäisellä yhteisellä lomamatkallaan.

1. Erimielisyydet majoituksesta

Majoitus on yksi tärkeimmistä asioista, jota tulee usein mietittyä jo ennen lomakohteeseen pääsyä. Pariskunnalle voi tulla yllätyksenä se, että toinen olisi valmis tinkimään budjetista ja majoittumaan useamman hengen hostellihuoneessa, kun taas toinen osapuoli on tottunut viettämään yönsä tasokkaan hotellin lakanoissa.

2. Kahvipäänsärky tai nälkäkiukku

Matkalla olette suurimmaksi osaksi vain toistenne seurassa ja aamuäreys tai nälän aiheuttamat kiukutuksen tunteet purkautuvatkin usein juuri siihen henkilöön, joka on läsnä koko ajan. Yhteisellä lomamatkalla tulee hyväksyä myös se, että kukaan ei ole aina parhaimmillaan.

3. Eksyminen

Tuntemattomassa kohteessa suuntavaiston kadottaminen on asia, jonka todennäköisesti kohtaatte matkanne aikana ainakin kerran. Erimielisyyksiä voi aiheuttaa se, kuinka tilanteessa tulisi menetellä ja minne suuntaan haluatte jatkaa matkaa. Lomamatkan ensimmäinen riita syntyykin usein juuri tämänkaltaisissa tilanteissa, jolloin kompromisseihin joutuu myöntymään.

4. Erilainen käsitys siisteydestä

Jos matkanne kestää pidempään kuin viikon, on mahdollista, että erilaiset siisteyskäsitykset alkavat aiheuttaa kitkaa välillenne. Pieni hotellihuone sotkeutuu helposti kahden ihmisen matkatavaroista. Etenkin ennen yhteen muuttamista yhteinen loma on hyvä tapa kokeilla, kuinka hyvin sovitatte yhteen omat arkiset tapanne siisteyden suhteen.

5. Vessassa käyminen

Jos parisuhteessanne pierumuuri ei ole vielä rikkoutunut, ensimmäinen yhteinen lomamatka on loistava tilaisuus murtaa tämäkin muuri. Isomman hädän yllättäessä on työlästä lähteä joka kerta hotellin aulan wc-tiloihin. Matkan aikana pariskunnat usein lakkaavatkin välittämästä niistä pienistä inhimillisistä asioista, jotka kotona tuntuvat noloilta tai epämukavilta.

6. Erilainen käsitys siitä, millainen on rentouttava loma

Ensimmäisen yhteisen matkan aikana voi aiheutua keskustelua myös siitä, millä tavalla haluatte lomanne viettää. Jos toinen rentoutuu parhaiten ulkoilmassa tapahtuvien aktiviteettien, kuten surffauksen tai kalliokiipeilyn parissa, rauhaa rakastavampi osapuoli ei tällöin ehkä saa lomastaan sen rentouttavia vaikutuksia irti. Ennen lomakohteen päättämistä olisikin hyvä keskustella siitä, millaiset odotukset teillä on lomaanne kohtaan ja mitä ehdottomasti haluatte matkan aikana kokea.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Mitä tapahtuu, kun et käytä puhelinta lomalla? Pariskunnat testasivat

Lue myös: 10 seksiin liittyvää asiaa, jotka ovat paremmin parisuhteessa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat