Kuva: Fotolia

Viisi tapaa nakertavat parisuhdetta varmasti - muuta asioita helposti

22.08.2016 21:45 - Pauliina Jokinen

Pienet tavat saattavat tehdä yllättävääkin tuhoa suhteessa.

1. Mietit, mikä mättää

Vikojen etsiminen on tuhoon tuomittu tie. Kun keskityt siihen, mikä vika kumppanissasi tai suhteessanne on, unohdat huomaamattasi kaiken hyvän. Tuomitseminen ja epäileminen ovat varmoja tunnelmantappajia.

Sen sijaan voit miettiä, mikä teillä toimii tai kysyä itseltäsi, onko kumppanissasi hyviä puolia, joita et ole aiemmin huomannut? Voit myös miettiä, mikä sinussa on hyvää ollessasi suhteessanne.

2. Muiden suhteisiin vertailu

Ei ole olemassa yhtä ja oikeaa tapaa elää parisuhteessa. Jos ystäväpariskunnan elämä näyttää auvoisalta ja ihanalta, saattaa houkutus tapojen kopioimiseksi kasvaa suureksi. Toisinaan se voi tuoda jotakin hyvää tullessaan ja kannattaakin miettiä, mikä ja miksi heidän suhteessa toimii hyvin. Samalla voitte tuoda omaan suhteeseenne näitä asioita – teille sopivin keinoin.

3. Luovut omista haaveistasi

Etenkin parisuhteen alkuvaiheessa saattaa käydä niin, että luovut asioista, joista ennen nautit. Muutos saattaa tapahtua huomaamatta ja pikkuhiljaa, mutta lopulta olet rajannut elämästäsi pois paljon iloa tuoneita asioita. Aluksi kyse saattaa olla perutusta tapaamisesta ystävän kanssa ja lopulta huomaat kaiken pyörivän vain teidän tai kumppanisi toiveiden ympärillä.

Jos rajaat itse omaa elämänpiiriäsi, näkyy se varmasti hyvinvoinnissasi ja pian myös parisuhteessanne. Tee asioita, joista nautit ja vietä aikaa ihmisten kanssa, joista pidät.

4. Vanhojen virheiden toistaminen

Menikö päiväsi pilalle, kun muistit, ettei puolisosi vienyt eilen roskia tai imuroinut, vaikka lupasi? Sen sijaan, että jäisit kiinni ärsytykseen, kannattaa jokainen päivä aloittaa puhtaalta pöydältä. Jos olette jo eilen vääntäneet asiasta, ei samaan asiaan kannata käyttää enää yhtään enempää energiaa.

5. Parisuhde tylsistyttää

Oletteko hukanneet alun jännityksen ja seikkailut? Onko teillä jopa tylsää? Jos se tuntuu todellisuudelta, voitte muuttaa asiaa! Tehkää päätös parisuhteenne piristämiseksi ja tehkää töitä asian eteen.

Suhteenne voi edelleen olla leikkisä ja mielenkiintoinen, jos luovutte tuomitsemisesta, turhista odotuksista ja kiukuttelusta.

Lue myös: Suosituimmat kuukaudet erota selvitettiin - päättyivätkö entiset suhteesi tällöin?

Lähde: Mind body green

Kilpailut

Uusimmat