Nuoren yh-äidin lapset raivosivat ruokakaupassa: "Älkää tuijottako tuomitsevasti"

31.08.2016 17:34 - Senni Loikala

Netissä leviää kahden lapsen sinkkuäidin kirjoitus, jossa hän avaa vanhemmuuden haasteita.

Väkivaltaisesta avioliitosta lähtenyt, kahden poikalapsen äiti Aly Brothers kirjoitti noin viikko sitten Facebook-päivityksen, josta on tullut valtava nettihitti. Tekstissä Brothers vetoaa ihmisiin, etteivät he tuomitsisi vanhempia, joiden lapset riehuvat.

Kaksi vaaleahiuksista, sinisilmäistä ja enkelikasvoista taaperoani eivät käyttäytyneet täydellisesti tänään”, Brothers alustaa päivityksessä.

Äiti kertoo tekstissä kamalasta ostosreissusta ruokakaupassa. ”Nuorimmaiseni itki lähes koko ajan. Hän ei tahtonut istua rattaissa, hän ei tahtonut olla kytkettynä paikoilleen, vaan hän tahtoi kantaa ostoksiamme sylissään.

Lapseni sai raivokohtauksen. Hän viskaisi kengän pois jalastaan, heitti lompakkoni lattialle, kuin myös ne ostokset, jotka eivät mahtuneet hänen syliinsä. Ja hän itki. Ja ihmiset katsoivat. Ei tässä mitään, pystyisin kyllä selviytymään tästä.

Myös toinen lapsi aiheutti harmaita hiuksia äidille. “Kolmevuotiaani tahtoi leikkiä supermiestä ja seisoa rattaissa. Kaikki oli hallinnassa. Käskin häntä rauhoittumaan ja seisomaan suorassa. Hän ei totellut. Hän kaatui ja päätyi tönäisemään tuntematonta ihmistä.

Brothers kertoo, että hänen molemmat poikansa listasivat ääneen asioita, joita he tahtoivat itselleen kaupasta. Hän kertoo myös vanhemman naisen mulkaisseen häntä, koska hän oli lastensa kanssa tämän tiellä.

Raivoa ja kyyneleitä ilmapallosta

Ja sitten näimme ilmapalloja. Lapseni rakastavat niitä. He tahtoivat kaikista suurimman, noin seitsemän euron hintaisen Mikki Hiiri -ilmapallon. Päätin tehdä kompromissin. Ostaisimme sen, kunhan ilmapallo olisi poikien yhteinen. He suostuivat.

Kassalla lapset saivat raivokohtauksen, koska he eivät sittenkään tahtoneet jakaa ilmapalloa. ”He huusivat, he itkivät, he tappelivat. Ojensin ilmapallon toiselle kassalle ja kerroin jättäväni sen pois ostoksistamme, mikä sai lapseni itkemään vielä kovempaa.

Nuorin lapseni paineli kortinlukijan nappeja samalla, kun esikoiseni nappasi karkkeja ilman lupaani. Jonossa olevat ihmiset ja kassa tuijottivat. Kaikki pyörittelivät silmiään kuin sanoakseen, että ”etkö pysty kontrolloimaan omia lapsiasi.

Sitten eräs vanhempi herrasmies tokaisi kuiskaten, että: ”hän on aika nuori kahden lapsen äidiksi.” Siinä kohtaa romahdin täysin. Kassa ojensi minulle kuitin, enkä voinut pidätellä itkuani.

Älkää tuomitko

Brothers kuvailee tekstissä, että vaikka hän välillä saa lapsensa käyttäytymään hyvin, saattavat nämä riehua jo seuraavassa hetkessä. Monet vanhemmat tietävät, ettei Brothers ole todellakaan ainoa äiti, jonka lapset oikuttelevat, tappelevat ja osoittavat mieltään.

Kun näette epätoivoisen vanhemman, jonka lapsella on raivokohtaus, ja kun näette äidin, joka on purskahtamaisillaan itkuun, olkaa kilttejä, ja sanokaa jotakin mukavaa. Älkää vain tuijottako tuomitsevasti.” Moni on ilmeisesti ollut Brothersin kanssa samaa mieltä, sillä päivitystä on jaettu jo lähemmäs 15 000 kertaa.

Katso Aly Brothersin nettihitiksi noussut päivitys alta. 

Lue myös: Äiti yritti tunkea väkisin koon 34 mekkoa päälleen - tahtoi näpäyttää avuliasta myyjää

Lue myös: Vanhemmat paljastavat salaiset ajatukset: "Joskus toivon, että lapseni kuolee ennen minua"

Lue myös: Pelottaako vanhemmuus? 39 upeaa asiaa, jotka lapsesi tulee tekemään

Kilpailut

Uusimmat